2011. augusztus 20., szombat

Esküvői viseletek 8000 km-re, keletre 1. - Kína


Úgy látszik mostanában mániám lett a különböző cikksorozatok indítása... De egyszerűen, csak olyan dolgok jutnak eszembe, amiket egy-egy post-tal nem tudok (nem lehet, nem akarok) lezárni. Ezúttal az ázsiai esküvői viseletek világába ugorjunk fejest. :D Első alkalommal vessünk pillantást, mivel nyűgöznek le minket Kínában. 


Nos, már ezen a képen is eléggé feltűnő, mennyire eltér viseletük a szokványos fehér menyasszonyi - fekete vőlegényi öltözéktől. Kínában ugyanis a fehér a gyász színe. A régi időkben Kínában csak akkor viseltek az emberek fehér ruhát (esetekben kalapot), amikor valaki meghalt. Így gondolhatjuk, hogy egy ilyen jelentéssel bíró színnek semmi keresnivalója sincs "életünk legszebb napján", az esküvőn. Ezzel szemben a piros a szeretetet, a szerelmet, az örömet és a jólétet szimbolizálja. Egyszóval telitalálat! :D

Természetesen itt is van lehetőség az ún. "nyugati típusú" ruhák beszerzésére, sőt, az egész esküvő mehet a nyugati trendek szerint, de azt hiszem, de akkor azok ugyanúgy zajlanak, mint nálunk, szóval abban nincs semmi különleges. Bár, a napokban olvastam róla, hogy új divathullám sepert végig Kínán...egyre több vőlegény ölt magára náci egyenruhát (mondjuk lehet, hogy "csak" a fényképezés erejéig, de akkor is...).
Ehhez link: itt.














Azért itt is befigyelnek a multi-kulti kapcsolatok :D












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése