2011. szeptember 30., péntek

Amikor nagy dózisban kapjuk a kultúrát: Design Hét 2011

 A már nyolcadik éve megrendezésre kerülő Design hét nem kevesebbre vállalkozik, minthogy felölelje és bemutassa a magyar design mögötti budapesti stúdiókat, közösségeket, tehetséges művészeket és választ találjon arra a kérdésre van-e nemzeti szín, a helyi karakter a kreatív iparban.


A szeptember 30-ától kezdődő rendezvényen designboltok, műhelyek, galériák tömkelege változatos programokkal, kiállításokkal, előadásokkal, műhelyfoglalkozásokkal várja a látogatókat egészen október 9-ig.


A Design hét keretein belül számos helyszínen rengeteg programra lelhetünk Budapesten: kiállításokon ismerkedhetünk meg a magyar tárgykultúra remekeivel, részt vehetünk design brunchon, jótékonysági árverésen, megtekinthetjük a graffiti határait feszegető urban art stílusban alkotó képzőművészek munkáit, a MOME kerámia-üveg-fém szakos hallgatóinak terveire csodálkozhatunk rá, ámulhatunk közép- és kelet-európai plakátok kreativitásán, gyönyörködhetünk divatvideókban, tájékozódhatunk a finn, az észt és a lengyel designkultúra témakörében, sőt a hg.hu is most rendezi meg Design Awards névre keresztelt díjátadóját



Az előadások meghallgatása után tudni fogjuk mitől jó a lengyel design, találkozhatunk a humoros, provokatív és játékos tárgyakat készítő Walking Chair Design Stúdió svájci-osztrák tervezőpárosával, megismerkedhetünk a méltán híres olasz formakultúra meghatározó designcégének, az Alessinek munkáival, részt vehetünk egy komoly szakmai design és innováció konferencián, figyelemmel követhetjük a filmkritikusok és a filmkészítők közti pódiumvitát és rövid, de annál izgalmasabb prezentációk bilincselnek le majd a Design Meetupon és a Pecha Kucha Nighton.






műhelyfoglalkozások között találhatunk recycling workshopot, kulináris programot, készíthetünk saját gombot, fülhallgatós sapkákat, kalapokat, fény- és hangszerszámokat és tervezhetünk egyedi borítót Magyarország szubjektív atlaszához.




A Design hét alatt műhelyek, showroomok is nyitva tartanak, így beketinthetünk kedvenc divattervezőink, építészeink vagy épp grafikusaink alkotóterébe. Divathoz kapcsolódóan Szegedi Kata, Anna Zaboeva showroomja, a Tomcsányi Dóri által alapított Garden Studio és a Pos1t1on főhadiszállása ígérkezik érdekesnek.





A Kepp Showrrom, Náray Tamás, a Manier szalon, a Printa és a Werk Akadémia divatbemutatóján is tiszteletünket tehetjük, ha szeretünk első kézből értesülni a divatról.






Sőt, a rendezvény ideje alatt 72 budapesti designboltban 20%-os kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponokat tartalmazó programfüzet birtokában.

A programok tárháza szinte kimeríthetetlen, a Design hét alatt nagy dózisban kapjuk a kultúrát, így jóllakathatjuk az érdekességekre, a modern szépségre, kreativitásra éhező énünket.

Ti mit néztek majd meg a rendezvényen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése