2011. október 1., szombat

Közös Intimitás - Marta Penter munkái

A Porto Alegre-i születésű művésznő a hyperreal festői nyelvezetével kápráztat el bennünket. Jelen esetben technikás monokróm módszerrel tárja elénk a tengerparti  pihenős napok laza hangulatát,a semmittevés és az önfeledt szórakozás örömeit, annak ellenére, hogy ő maga rengeteg időt és energiát fektetett és fektet egy-egy ilyen kép megalkotásába. 
 
A portugál származású Marta Penter munkái sejtelmesen bensőséges hangulatúak, ugyanakkor tűpontos technikai tudásról árulkodnak. Nem véletlenül,hiszen a művésznő biztosan mozog az olaj és akvarell technika világában is.
 
 Marta festményeit nézegetve van egyfajta finom játékosság abban, ahogyan a képi kompozíció meghatározza a nézői szemszöget. Akarva akaratlanul olykor már-már intim képi szituáció részeseivé válunk és a leselkedő szerepébe keveredünk, vagyis egy szó mint száz,kukkolunk kérem szépen!
    
De ne aggódjatok, hiszen végtére is ez a fajta  közösség, közös intimitás a sorozat lényege és most minden káros következmény nélkül lehet,ajánlott és kell is leselkedni, pláne ha művészi engedéllyel teszitek. Vessétek magatokat a vizuális élménybe!
 


  








Lessétek meg a művésznő további képeit is a honlapján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése