2011. augusztus 19., péntek

A személyes stílus varázsa- StylelikeU

Létezik egy project, ami az életünkben már oly megszokott beállított blogfotókkal, tökéletes alakú modelleken bemutatott trendekkel, sterilre photoshoppolt magazinképekkel ellentétben a személyes stílus fontosságát hangsúlyozza, és be is mutatja azt különböző karakterű, hátterű, stílusú embereken. 


StyleLikeU alapítói, Elisa Goodkind és Lily Mandelbaum állítják, a stílus nem a ruhákról szól, hanem magáról az emberről, aki viseli azokat.

Elmondásuk szerint a siteot azért alapították, hogy az inspiráló stílusú emberek minitörténeteit megosszák, és hogy ezek a különlegesen kreatív interjúalanyok őket is inspirálják.


Mission Video from StyleLikeU on Vimeo.

A site a többnyire vintage darabokat preferáló egyedi stílusú átlagemberekkel, művészekkel, bloggerekkel készített videóinterjúi a divat sokszor már sterillé és unalmassá váló világát dobják fel és hozzák vissza a kreativitásba és egyediségbe vetett elveszett hitünket.

Itt senki nem mondja meg mit mivel hordj, mi a trend, nincs tedd/ne tedd rovat, az egyediségre való törekvés és a kreatív emberek személyisége sugárzik minden egyes videóban. Azoké, akik magabiztosan viselik személyiségük egy darabját a testükön, akik önmagukat szeretnék kifejezni megjelenésük által. Nem a divat, hanem a személyiségük határozza meg, milyen ruhákat hordanak és milyen a ruháikhoz fűződő viszonyuk. Erről szívesen és lelkesen beszélnek is nekünk-nézőknek!

A StyleLikeU kézikamerás rövidfilmjei nemcsak a vintage homevideó-utánérzés miatt teremtenek bensőséges hagulatot, de az is közrejátszik, hogy minden interjúalanyt saját lakásában keresnek fel, így azok élettere még többet mond el személyiségükről.

Closets rovatukban kereshetünk számunka is releváns stílusú érdekes embereket, nézhetjük meg a velük készült videóinterjút és olvashatunk a stílusról, divatról alkotott véleményükről.


Leandra Medine for StyleLikeU.com from StyleLikeU on Vimeo.

A tanulságos Second Skin rovatban megtudhatjuk, milyen egy másik ember bőrébe bújva számunka idegen, személyiségünktől igen távol álló ruhákat hordani. Ebben a projectben néhány fiatal számol be ruhacserés tapasztalatairól és a project hatásáról.


Second Skin: India and Irene from StyleLikeU on Vimeo.

Kedvenc bloggereink vagy divatszerkesztőink is feltűnnek egy-egy videóban, olyan nevek mint a Glamourai  Kelly Framel-je, a Man RepellerLeandra Medine, vagy a Sea of Shoes mögötti bloggerek: Jane és Judy Aldridge.

Mennyivel jobb, ha a streetstyle fotós oldalak koncepciójához hasonlóan maguk az interjúalanyok beszélnek stílusukról, megjelenésükről és az önkifejezés formáiról, mint amikor egy stylist mondja meg ki, vagy mi a trendi manapság, mit kell viselni az alkalomhoz megfelelően.


Addictions: Coachella from StyleLikeU on Vimeo.

Editorialokra, fényképekre bukkanhatunk, ha végiglapozzuk az oldalt, sőt, kerekasztalbeszélgetéseket hallgathatunk a divat helyzetéről és a vintage fontosságáról.

Engem meggyőztek. Ti is megnézitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése