2011. október 16., vasárnap

Kijev street art - "interesting fairy tales"

Elhagyatott, rideg hátterekben mesés, színes, fantáziadús, élénk alkotások: az "Interesni Kazki" néven futó művészpáros, Waone és AEC munkáit eképpen jellemezhetnénk; s mint manapság egyre több street artist, ők is szerettek volna egy más kontextusban megmutatkozni, így már a galériák falain is ott díszelegnek illuzórikus alkotásaik, mindamellett, hogy az utcai fronton vannak otthon. (A képekért katt!)



AEC azt nyilatkozta, hogy ezzel a szimbolikus nyelvvel szeretné láttatni az élet értelmét. Vajon a mesék, melyeket tv-ben láttunk, könyvben olvastunk, nagymamánktól hallottunk valóban segítenek megértenünk, hogy mi is zajlik körülöttünk? Egy fantáziakép, álomsorozat eljuttathat minket racionális felismerésekhez? Minden bizonnyal. Az emberek egy új világba utazhatnak saját tudatukkal - mondta az IK másik tagja, Waone.

A kijevi művészek segítségével átlibbenünk egy színes és izgalmas meseországba, melyből a népmesei, szürreális, humoros, elgondolkodtató fejezetek sem maradnak ki, s melyeken azért érezhetjük az "ukrán" vonalat. Tarts velünk!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése