2011. október 15., szombat

Csodahotelek Franciaországból


Képzeld el, hogy holnap utazol Franciaországba! Fel vagy készülve a kifinomult eleganciára, a francia habitusra, a sikkes miliőre. Párod azonban azzal a meglepetéssel szolgál, hogy nem egy hagyományos, letisztult hotelben foglal szobát számotokra, hanem hátrahagyva a "vigyázzbanállós", finom modort, picit funkysabbra veszi a figurát. Nézzétek meg izgalmas virtuális kalandtúránkat a leghumorosabb és legbizarrabb francia szállodai szobák frontján!

Elsőként a La Villa Hamsterbe érkezünk. Ugye te is elgondolkodtál, vajon miért lehet Hamster a szálloda neve? Nos, mert az egész egy hörcsög ketrecének analógiájára jött létre. Látjuk a "mókuskereket", mely egy étkezőasztallá "nemesül", s a falak színe is a ketrec hangulatát adja vissza. Bizarr? Aranyos?


A folytatásban a Kube Hotel következik, melyet Párizsban találhattok meg. Neve onnan jött, hogy az egész egy jégkockára hasonlít, sőt, a hatás kedvéért az ágyak -10 fokos jeges "pihe-puhaságok", amelyeket állatbőrrel borítottak. Huhh, de Szibéria, még a hideg is kirázott!


A következő állomásunk egy modern, művészi, romantikus hotel, a One by the Five, Párizsban. Ideális lehet nászutazóknak, noha a hotel itt-ott azért több, mint szexi. 


Ezt a lenti gyöngyszemet bizony nem más, mint Christian Lacroix tervezte! Párizsban található, a Bellechasse nevet viseli. Lenyűgöző fúziónak lehetünk szemtanúi: a 19. századi vizuális művészet és a modern komfort metszetében.


A párizsi Color Design Hotel nevére igencsak rájátszik, hiszen csodás színekben tündökölnek falai. Modern és infantilis, s állítólag megfizethető. 


Fújd fel? Na jó, ez mi? - kérdezhetnénk mi, "normálisak". Ez bizony a Cristal Bubble Hotel, a Mont Blanc-on. 


A Hotel des Academies (Párizsban) az art déco stílus csodálatos megvalósulása. Szobrok, festmények, dísztárgyak segítenek az időutazásban. De meginnék egy kávét a teraszon, miközben beszippant a művészi atmoszféra!


Kb. azokkal a szemekkel tekintettem ezekre a kis "kunyhóra" hasonlító bungallókra, mint amelyekkel a buborékhotelt csodáltam. Nos, ez a komplexum a Museumotel nevet viseli, s egy kelet-franciaországban található, a Raon l'Etapnál. Retrofuturistic, kis pop arttal. Mesés.


Mama Shelter, Párizs: Phillipe Starcke designer egy garázsból alakította ki megfizethető, nem túl nagy hoteljét, melynek fő attrakciója, hogy a dekort szuperhősökkel és graffitikkel oldotta meg. 


Utunk véget ért, reméljük, ha eljutsz valamelyik ikonikus hotelbe, lősz nekünk egy-két fotót róla. Melyiket céloznád be?

(Fotók: weburbanist.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése