2011. november 27., vasárnap

Matthew Albanese miniatűr világa

A fent említett alkotó egészen különleges módon ábrázolja a természeti jelenségeket. Egy éppen kitörő vulkán, egy baljós, sötét felhővonulás, orkán és vihar, a Mars, vagy éppen egy idilli táj reprezentációja kerül ki kezei közül, úgy, hogy minden egyes naturális momentum lekicsinyítve, hétköznapi alapanyagokkal jön létre. Olyanokkal, mint acélgyapot, só, különböző festékanyagok, cukorkristályok, stb. Az egész tájlétrehozósdi akkor kezdődött, amikor Matthew véletlen kiborított egy tál paprikát, s a szétszóródott anyag színei és formái megihlették, így létrejött a "Paprika Mars" projekt. Első munkájához a paprikán kívül fahéjat, szerecsen diót, chilli port és szént alkalmazott. Fontos ugyanakkor, hogy a fotó képes legyen azt hatást kelteni, hogy valódi tájról van szó, így a fotózáshoz is külön technikát alkalmaz a művész.

2011. november 26., szombat

Hordhatatlan, ókori és középkori építészet ihlette kiegészítők

Klasszikus római és görög építőelemek, csavaros gótikus műremekek karperecnek, vagy nyakláncnak. Nem valószínű, hogy ezek a darabok beépülnek mindennapi kiegészítőink közé, hiszen viselésük több, mint körülményes. Az viszont biztos, hogy látványosak és egy egészen érdekes diskurzusba hozzák a klasszikus építészetet, ahogyan különböző ékszerekként miniatürizálódnak a posztmodernben. Elindulnál egy vörös szőnyeges csigalépcsővel a nyakadban?

Ajánló: Metró Illúziók fotóblog

Mi is az a metró illúzió? Ha egy embert észlelünk - akkor az őt körülvevő tér, valamint a térben lévő tárgyak azok, amik meghatározzák. Így van ez a Metrón utazva is. Ezeket a hétköznapi észleléseket mutatja a be folyamatosan a blog. Egyfajta vizuális jegyzetként, a divat és kor, mitöbb az emberek lenyomataként. Virtuális utazásra csábítva térben és képben.



2011. november 20., vasárnap

"Mi az ott,mi az ott, mi az ott fent?" - interjú a Ricsárdgír zenekarral


A kommersz stílust ellenző és a klisékkel kicsipkézett klipekkel nem kollaboráló olvasóinknak ajánlom a következő néhány percbe ágyazott interjút, melyet az alternatív zenei esszenciákkal fűszerezett sármos nevű Ricsárdgír zenekar nevével fémjelzünk. A srácok viccesek,jó fejek,tehetségesek és amit a muzsikával művelnek, az az egyedi jelzőt viseli.
Ha kedvelitek stílusból az underground-ot, állatból a koalát, korzóból a szentendreit, akkor őket is kedvelni fogjátok.A közelmúltban már a média is tett a nevük mellé egy X-et, ők pedig addig szemgolyószexeltek velünk, míg be nem párásodott a képernyő.Egyszóval nem kell védekezni, engedjétek, hogy hasson rátok a Ricsárdgír faktor!

2011. november 7., hétfő

Flitter a romon


Csillogó street art áradat borítja be Reykjavík romos épületeit,melyeket Theresa Himmer álmodott a falakra. A művésznő alkotásai gleccserek,vízesések,lávafolyamok mintáit idézik,amik szikrázóan újjá és a pop kultúra szempontjából is naprakésszé varázsolják a házak felületeit.De nem csak emiatt érdekesek.