2011. augusztus 31., szerda

Hermés 1837

Kocsi, nyereg, bőr kézitáska, selyemsál, óra, parfüm..... ha matek órán számokkal helyettesítve kapnám ezt az egyenletrendszert, igencsak fájna a fejem. Hogy jutottunk el az alkatrészektől a méregdrága kiegészítőkig? A varázs majd kétszáz évben, folyton megújuló ötletekben, merészségben, kreativitásban, olykor pimaszságban és tökéletességben keresendő. Mutatom az egyenlethez a puskát!

Kreatív fotómanipuláció svéd kézből - Erik Johansson

Erik képeivel valószínűleg találkoztatok már, aki pedig egy kicsit is szereti a fotográfiát, biztosan tudja, kiről van szó. A svéd profi fotós a Photoshop segítségével bűvöli képeit, ihletet pedig a mindennapokból merít. Minden új projekt új kihívást jelent a művész számára, s arra törekszik, hogy a szürrealitás és a realitás egy különleges metszetét adja meg. A fotók tartalma manipuláció, mégis egy ponton visszarántanak a valóságba, életszagúak, mégis egy "játék" az egész, könnyen megfejthető tartalmakkal. Random üzemmódra kapcsolok, s bemutatom a személyes kedvenceimet tőle. Többet láthatsz, ha a honlapjára kattolsz. 

2011. augusztus 30., kedd

Jég hidegvérrel nyaljuk DEXTER fagyiját!

A Ben&Jerry's fagylaltok általában inycsiklandozóak és gusztusosak, ám Dexter Morgan bűnös tettei egy falatnyi dobozva zárva már közel sem azok. A Miami Slice névre hallgató jeges hűsítőből már ránézésre levághatjuk, hogy nem túl bizalom gerjesztő és szinte biztosan lehetetlen is lekiismeret-furdalás nélkül elfogyasztani. De mielőtt Dexter kicsinálna minket, szedjük mi őt ízekre! Lájmos pite, meglocsolva egy kis véres eperrel, 'vágezetül' megbolonditva fekete-fehér csokoládés testrész darabkákkal. Ez mindenképp halálos kombinációnak igérkezik, amiért érdemes  lenne kockáztatni! Ti bevállalnátok?






Milyen más sorozat fagyiját nyalnátok még szivesen és milyen ízben?









Forrás: New York Magazine NYLON

Férfitaszító divat felsőfokon

Egyik korábbi posztunkban is bemutatott férfitaszító blogger, a Man Repeller blog mögötti Leandra Medine a híres webshoppal, a shopboppal karöltve kabátot tervezett az amerikai Gryphon márkának.



Rappelj Alber Elbazzal!

A finom, luxus szabásairól, óriási kövekkel kirakott kiegészítőiről, hatalmas bundáiról híres francia Lanvin divatház egy felettébb mókás kisfilmet készített a 2011 őszi/téli kollekciót népszerűsítő kampányhoz.



Ha Prince Harry hívna FELVENNÉD?

Moschino Cheap and Chic 2011-2012-es őszi-téli kampány fotóit Venetia Scott készítette el Londonban Hannah közreműködésével. A már védjeggyé vált fekete, fehér és piros árnyalatok mellett felfedezhetőek a tadicionalis Brit vonasok is a kollekcióban, úgy, mint a tartan kockás szövet, a dalmata kutya, a magassarkú makkos cipő, a bézs trench coat és persze a piros telefonfülke.


2011. augusztus 29., hétfő

Férfi részleg a Látomásban

A méltán népszerű budapesti üzletlánc, a Látomás már nem csak a lányok igényeit szolgálja ki, Casual Fridays néven férfirészleggel bővül.


Turi napok a MONO Fashionben!

Mától kezdődik a MONO Fashion turi napok, ahol 1000 Ft-tól maximum 5000 Ft-os árig válogathattok a magyar designerek ruhái közül.


Milyen Édes! Dylan's Candy Bar- Nyalánkságok kicsiny boltja

Ralph Lauren neve mindenkinek ismerősen cseng, viszont azt már nem mindenki tudja, hogy kicsoda is Dylan Lauren. A 37 éves hölgy, a Polo király lánya és nem mellesleg egy olyan cukorka birodalom tulajdonosa, amit még Wili Vonka is megirigyelne. A papa számára oly édes kislánya június 11-én fogadott örök hűséget kedvesének és egyben üzlettársának Paul Arrouet-nak, André Leon Talley a Vogue képviseletében Dylan mellé szegödött a nagy napon.


2011. augusztus 27., szombat

"Ha majd a bőség kosarából, mindenki egyaránt EHET..." - Dél - Korea 3.


A mostani post a koreai étkezésben oly fontos köretekről fog szólni. Amíg nálunk egy étkezés úgy néz ki, hogy leves-második (amihez adott esetben savanyúságot, vagy befőttet is ehetünk), esetleg desszertet is, addig egy koreai asztalon van a teljesség alapját képező rizs, a főétel (pl. leves, vagy mondjuk valamilyen típusú jjigae - hasonlít a pörkölthöz), és átlagosan 5-7 féle  köret.

Használd a kezed!

Nyár végére - noha az időjárás már megint ellent akar mondani ennek - bizony az ember sokszor szembesül azzal, ami két hónapja még izgalmat és mosolyt, türelmetlen várakozást okozott, mára unalmassá, megszokottá, mindenkinek elérhetővé vált. Ismerjük a felmelegített töltött káposztás felállást is, ugye? Néhány tipp, amitől mikró mentesen is mehet a káposzta melengetés...

2011. augusztus 25., csütörtök

2011. augusztus 24., szerda

Huhogós őrület


Néhány hónappal ezelőtt, talán már egy éve is van annak, hogy kialakult a bagolymániám. Egy olyan egyed dobogtatta meg a szívemet, aki a szemüvegében teljesen úgy nézett ki, mint ezek az aranyos kis állatkák. :D

Akkor még nem tudtam, hogy a jövő trendjébe szerettem bele.

Just married

Felkelsz az esküvőd reggelén, egész nap körülötted forog a világ, gyűrű kerül az ujjadra, s feleséggé válsz, majd bulizol egyet a lagzin, s jöhet a nászéjszaka, később a nászút. Nincsenek tapasztalataim, de azt hiszem nálunk napjainkban zanzásítva így zajlik egy esküvő. Sajnos tök régen voltam esküvőn, de olyan szívesen elmennék. Némiképp pótolva a dolgot, esküvői fotókat nézegettem, s utána néztem egy kicsit a kellékek jelentőségének.

2011. augusztus 23., kedd

Kedveskedj a Nagy Almának!


A monoton mindennapok ellenszeréül egy kis kreatív, urbánus össznépi megmozdulásra buzdító public art alkotást kínálunk nektek, mely megmosolyogtat és színessé varázsolja még a szmog szürkéjét is. Így lehet feldobni a nagyvárosi hétköznapokat.

Utcabútorok

Nem tudom ki, hogy van vele, de én anno szívesen gyűjtögettem utcatáblákat, közlekedési táblákat, melyek egy része a szobámban landolt, egy részüket pedig kidobtam, ugyanis csak mint dekor elemek voltak jelen nálam, kvázi haszontalanul, úgyhogy teljes elburjánzásuk nem illett volna a képbe. Tim Delner tovább ment, s az utca "musthave" öltözékét kissé átformálta: bútorokat tervezett a közlekedési táblákból.

2011. augusztus 21., vasárnap

Okostelefonok - a dolgozó nők hősei


Amikor már végre véget ér az aznapi taposómalom, az ember lányának minden álma az, hogy végre szusszanjon egyet, forró fürdő, egy pohár bor, aztán egy kiadós....alvás. De az ember lányának, akár családos, akár nem, bizony ha mást nem is, de ennie kell valamit, amihez főzni kellene..ahhoz persze vásárolni is kell. Viszont zombiként bolyongani egy hipermarketben, majd hazacipekedni, gondolom senki vágyálmai között nem szerepel. Egyszerű a megoldás, vegyünk egy okos telefont.

Missoni a Target-nél köt ki

Újabb kollaboráció a Target háza táján. Jean Paul Gaultier és Isaac Mizrahi után, az amerikai üzletlánc ezúttal Margherita Maccapani Missoni-val, a dinasztia örökösnőjével kötött üzletet. Így szeptember 13-tól több mint 400 Missoni termék árasztja el a Target polcait. Sajnos kis hazánkban nem elérhető a kollekció, de ki tudja, lehet még egyszer egy hazai turkálóban kötnek ki egyes darabok és így lecsaphatunk rájuk, hiszen velem is történt már olyan, hogy egy eredeti Missoni kardigán akadt a horgomra Magyarország keleti bugyrában.




Két szív, egy lakat

Manapság egyre több helyen találkozhatunk egy igen érdekes szerelmi záloggal, mely az urbánus kultúra része lett: egyesek lakattal fejezik ki szerelmüket, s ezzel azt, hogy örökre össze vannak zárva. A kulcsot általában vízbe dobják, mely az örökkévalóságot látszik szimbolizálni. A városi képbe illeszkedő lakatokkal díszített fák, láncok, oszlopok, hidak, kerítések pedig igen látványosan hordozzák a szerelem egyedi stigmáit magukon.

2011. augusztus 20., szombat

Bicótárolás kreatívan

Egyre több üzletember, híresség, politikus vagy egyszerű halandó, idős, fiatal, középkorú, sovány, kövér, boldog, boldogtalan jár suliba, munkahelyre, szórakozni biciklivel. Azért mert környezettudatos, azért mert fitnesselni akar, azért mert divat. Tök mindegy miért, a lényeg, hogy hódítanak a kétkerekűek. Ha már elindulunk, nem mindegy, hogy hol hagyjuk a kedvencünket, s úgy tűnik az sem, hogy a tároló miből, hol van vagy hogyan néz ki. Kreatív bringatárolókat szedtem össze a világ különböző pontjairól. Melyik a legjobb?

Esküvői viseletek 8000 km-re, keletre 1. - Kína


Úgy látszik mostanában mániám lett a különböző cikksorozatok indítása... De egyszerűen, csak olyan dolgok jutnak eszembe, amiket egy-egy post-tal nem tudok (nem lehet, nem akarok) lezárni. Ezúttal az ázsiai esküvői viseletek világába ugorjunk fejest. :D Első alkalommal vessünk pillantást, mivel nyűgöznek le minket Kínában. 

Berlin, street art, kocsmadekor

Sokszor agyaltam már azon, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy saját szórakozóhelyem. Egyesek kajáldát szeretnének, diszkót, kiülős, chilles szabadtéri helyet. Én valami pubszerűt, esetleg kávézót, mely színvonalas kulturális központ lenne, underground külsővel - ha lehet ezt így mondani. Berlinben megnyílt a Hackesc...t Galéria, melynek szétrokkolt falai magával ragadtak. Hajrá, vessz el a részletekben!

2011. augusztus 19., péntek

Sou Fujimoto és a meseapartmanok

A mai modern építészet számos olyan nem hétköznapi kreációval áll elő, melyeket talán csak álmainkban vagy egy mesében tudnánk elképzelni. Ilyen szürreális képet nyújtanak a japán építész, Sou Fujimoto egymásra tervezett apartmanjai, melyek emeletes házként funkcionálnak, de mindjárt látni fogjuk, hogy nem a hagyományos értelemben vett módon.

Légy te is retró vagabund!- Vagabond őszi kampány

A híres svéd márka, a Vagabond egy retrós őszi kampánnyal állt elő, melyhez egy romantikus stílusú kisfilmet is készítettek.


PhotoPlanet


Akadnak olyan tudományos és művészeti területek, melyek egybefonódását első hallásra meglepően fogadjuk. Ilyen lehet a fotográfia és a csillagászat egy lapon említése, de mindjárt látni fogjuk, hogy nem is olyan fura a dolog, hiszen miért ne válhatna bolygónévadóvá egy olyan fényképész, mint André Kertész (Kertész Andor)? Egyik kedvenc fotográfusom bolygója 2-3 kilométer hosszú, 450 millió kilométerre van tőlünk, s Sárneczky Krisztián azonosította 2002-ben. 

A személyes stílus varázsa- StylelikeU

Létezik egy project, ami az életünkben már oly megszokott beállított blogfotókkal, tökéletes alakú modelleken bemutatott trendekkel, sterilre photoshoppolt magazinképekkel ellentétben a személyes stílus fontosságát hangsúlyozza, és be is mutatja azt különböző karakterű, hátterű, stílusú embereken. 


StyleLikeU alapítói, Elisa Goodkind és Lily Mandelbaum állítják, a stílus nem a ruhákról szól, hanem magáról az emberről, aki viseli azokat.

2011. augusztus 17., szerda

Boszorkányos konyha - interjú Krickyvel

Eddig azt gondoltam magamról, van valami közöm a sütéshez, főzéshez. Érdekel, szeretem, meg azért némi büszkeséggel is eltölt, hogy nem kell a gyorskajáldába szaladnom, ha megéhezek. Aztán megmutattak egy blogot, ötletelés gyanánt, és rá kellett jönnöm, nem szégyen, ha az ember még tanulószobára teszi magát bizonyos témában. Kricky lett a nyári felzárkóztatóm, remélem ügyes tanítványa leszek, és az én kezeim közül is hasonló csodák fognak születni...

2011. augusztus 16., kedd

Tündérmese német módra ~ Sabrina Cichy

Sabrina Cichy (aka Suicide-Bee) glamour fotói, akár egy tündérmeséből is jöhetnének, ahogy az alig húsz éves német lány maga is. Kellő szeretet a fotózás iránt, elhivatottság, elszántság és tehetség, Sabrina receptje alapján össze is áll előttünk az, amire a kétkedők fejüket foghatják. Vannak még csodák, és vannak még helyek, ahol a tehetség győz a tehetségtelen, ám protekcióval hátsón rugdosott emberekkel szemben! Jöjjön hát mesénk első fejezete...

2011. augusztus 15., hétfő

RGB wall art Carnovsky módra

Az RGB technika annyit tesz, hogy a művész egymást átfedő vonalakkal dolgozik, s az így létrejött színes formák egy kaotikus, néhol bizarr, de nagyon látványos alkotást eredményeznek. A művek ugyanakkor igen beszédesek, hiszen Carnovsky történelmi és evolúciós mélységekbe nyúl, hol elméleti, hol anatómiai síkon haladva. A módszer kiegészítője, hogy a művek különböző világítást kapnak, s a fények által még összetettebb érzelmeket képes kiváltani a művész. A színek mind-mind pszichológiai állapotokat visznek a falra, a piros például az ébrenlét állapotát adja vissza. (Engem a sima színes kollázs fogott meg - egyébként.)
Carnovsky-nak Londonban nyílt kiállítása, mely szeptember végéig látogatható. 

"Ha majd a bőség kosarából, mindenki egyaránt EHET..." - Dél - Korea 2.


Folytatjuk barangolásainkat Dél - Koreában, ezúttal egy olyan ételt fogunk megkóstolni, amely egy esztétikai csoda! Emellett nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, és a két, alapját képező hozzávalón kívül, gyakorlatilag bármit pakolhatsz bele. 

Fulvio Bonavia ehető ötletei


Az olaszokról mindig a jó kaja jut eszembe, pedig tényleg rajta vagyok, hogy ne gondolkozzak ilyen szegényesen. De mit lehet tenni, ha ezt még az olasz származású fotográfus (grafikus, designer) Fulvio Bonavia is csak erősíti? Szegény én, aki tudását gyarapítván a hangoskodó, spagettit fogyasztó nemzetről belefut egy Bonavia kollekcióba... málnástáska, tésztásöv, dinnyésbukósisak? A következő kérdésem: ehető?

2011. augusztus 14., vasárnap

Életem képekben!

A konvenció alapján vannak a csacsogó, érzékeny lelkű, folyton szerelmes és aggódó nők, és vannak a határozott, erős, érzelmeiket mélyen rejtő férfiak. A séma az már csak séma, azért van, hogy tudjuk hova dobálni azt, amit nem értünk. Abban viszont biztosak lehetünk, a sémák alól kibújni mindig élvezetes, és mindig látványos jutalommal jár. Hogy mivel is?

Kávé + pohár + művészet = Iamboey

A reggeli rohanásban egy dologról biztosan nem felejtkeznek el a kávékultúra szerelmesei: elfogyasztani egy jó feketét. Az eldobható kávéscsésze új dimenzióba lépett. Iamboey filcet ragadott és különleges portrékkal díszítette a poharakat, melyeket már online is meg lehet vásárolni.

2011. augusztus 13., szombat

"Ha majd a bőség kosarából, mindenki egyaránt EHET..." - Dél - Korea 1.


Kis hazánkban az utóbbi években megnövekedett az egy főre jutó kínai éttermek, büfék, kifőzdék száma. Lassan, de biztosan halad a terjeszkedésben a japán konyha is, de vajon hol maradnak mögöttük a "Kis Tigrisek"? Ebben a sorozatban Dél - Koreát szemrevételezem, minden cikkben egy-egy jellegzetes étekről nyújtva ízelítőt.

Fesztivál Style Enikő-módra

A nyár tobzódik a fesztiválokban. Bizonyára ti is voltatok valamelyiken és ugráltatok pár koncerten-lehet hogy épp a Szigeten lazultok? A fesztiválokra funkcionálisan, mégis csinosan öltözni külön tervezést igényel, de az októberi magyar Glamourba készült fotósorozatból magától Mihalik Enikőtől és Ebergényi Rékától leshettek el néhány tippet a fesztiváldivatról.


2011. augusztus 12., péntek

Amikor hátat fordít a Google

Mindannyian szeretünk a dolgok mögé nézni, sőt azt is kedveljük, ha a filmek/előadások egy "Így készült"-tel állnak elő. Benézünk a színfalak/függöny mögé, a szereplők beszélnek a film/darab általuk kedvelt részéről, vagy magáról a sztoriról, a karakterükről. Jó dolog ez, bár van hátulütője is, de most nem is a filmek világába fogunk csöppenni, hanem a virtualitás backgroundjába, egy egészen fura látómezőbe. Jeff Lam és Josephine Yatar elgondolkozott azon, vajon kedvenc website-jaik hogyan nézhetnek ki hátulról? Igen, én is ilyen fejet vágtam, mikor nézegettem, ugyanis tényleg nem ugrott volna be, hogy mire gondolnak, ha nem nézem meg a képeket. Íme a Back of a Webpage projekt! (További hátulról kacsintgatásért érdemes a 'Katt!"-ra klikkelned.)

2011. augusztus 11., csütörtök

Bújj el a világ elől egy pár percre!


Gyakran érezzük azt a mindennapokban, hogy szívesen visszahúzódnánk pár percre, hogy kifújjuk a gőzt, s elszámoljunk tízig, majd lecsillapodva folytassuk a teendőinket. Létezik egy olyan bútor, ami egyben egy kis bunkert is megtestesít, s amelyet kedvünk szerint alakíthatunk.

2011. augusztus 10., szerda

"Multi-kulti" kapcsolat - Menő!

Mostanában egyre több „multi-kulti” kapcsolat született a környezetemben, ez is ihlette ezt az írást. Az egyik barátnőmnek koreai, a másiknak kínai barátja lett, de az ázsiai kooprodukciók mellett láttam már nem egy fekete-fehér illetve fekete-ázsiai kombót.

Álmodj meséset, sminkelj merészet!

Lehet-e ennél mesésebb és egyedibb a szemhéja egy nőnek? Kizártnak tartom. Már csak az a kérdés, hol is lehet jelentkezni a saját szájunk íze szerint elkészítendő kiegészítőért, mert akárhogy is nézem, ez már több mint festék!

Tütüt! Angol nemzeti baltett?

Christian Louboutin, Moschino, Julien Macdonald, Erdem és Agent Provocateur csak pár név azok közül, akik tütüket és cipőket terveztek az Angol Nemzeti Balett megsegítéséért rendezett különleges nyári előadására, mely  június végén a Kensington Palace-béli Orangery-ben került megrendezésre.

Christian Louboutin

Halálmotívum szürreál köntösben (?)

Szürrealitás, olykor komor, mély gondolati sík, a világ kissé kifordított valója, túlméretezett vagy szándékosan lealacsonyított karakterek, a naturális és mesterséges közeg egybejátszódása, paradoxonok és párhuzamok, digitális illusztráció, melyhez minden befogadó individuális szűrőt kap. Nincs ráerőltetett, belemagyarázott elemzés, az van, amit a néző kihámoz egy-egy képből.  Bán Sarolta egyik fotóját nézegettem.

Kendőzetlenül Csűrjük-Csavarjuk!

A mondás szerint egyszer minden lánynak bekötik a fejét. Idén nyáron ezt komolyan, a szó szoros értelmében kell vennünk, hiszen hódítanak a fejkendők és a turbánok is!

2011. augusztus 9., kedd

Too Too tütü álá Betsey Johnson

Pezsgő, rózsaszín muffinok, dj lányok, ballerinák és tütük. Betsey Johnson, aki maga is táncos volt egykor, ma reggel  egy nem rendhagyó brunch (breakfats+lunch) keretében leplezte le a legújabb illatát a Too Too-t. 

Hyperszépségek


Tos Kostermans önjellemzésében csipetnyi impresszionizmussal fűszerezett mágikus realizmusként írja le stílusát. Van benne valami, hiszen a spanyol származású művész ’Bold and Beautiful’ című sorozatában is a pillanat megragadásán van a valóságos hangsúly. Itt ne egy jól elkapott mozgás fázisára, valamely napszak plein air-jére, vagy akármilyen esemény megjelenítésre gondoljatok, hanem azokra a pillanatkora, amik kimondott és kimondatlan tényként már régóta ott élnek mindannyiunk tudatában. Túlsztereotipizált javarészt kihidrogénezett hyperreal pillanatképek, amik akarva akaratlanul ott mocorognak, nem is alaptalanul, de megalapozva az előítéleteket. Előítéletesek vagyunk, vagy csupán realisták, esetleg mindkettő? Egy olyan társadalmi rendszerben ahol a megfelelési normák orma már egy világnézetben tornyosul, és a belsőnkbe fúródik a külső kérdése, akkor hogyan lehetne realizálni merészséget és szépséget képekben? Lehet egyáltalán? Vagy ez csupán kristálytiszta korirónia? Női szemszögből kóstoljatok bele a ránk eső részbe!

2011. augusztus 8., hétfő

Újabb magyar divatkiadvány a láthatáron

Budapest Business Journal divatkiadvánnyal jelentkezett, mely még ropogósan pénteken került ki a nyomdából és a héttől kereshetitek Fashion Issue címmel a nagyobb újságárusok standjain.



A lap high fashion magazinként pozícionálja magát, a koncepciót és a teaserképeket elnézve mindenképp jól jött a vérfrissítés a magyar magazinok sorában. 

Ragadd galléron Juhos Janka ékszereit!

Juhos Janka, a MOMÉn frissen végzett ékszertervező, Tomcsányi Dóri 2011/12 őszi/téli Color Projectjéhez készített avantgárd ékszereket, melyek letisztult formával és fehér színnel egészítik ki a trópusi színekben pompázó ruhákat.


A geometrikus formájú ékszerek között karkötők és gallérok is találhatók!

Chloé parfümkampány teaser

A híresen feminin luxusmárka, a Chloé Love nevű parfümjének szeptemberben látható kampányából kiszivárogtatott két képet, illetve teaservideót, melyekben a fotózás kulisszái mögé tekinthetünk be.


A kampányban Imogen Poots és Camilla Rowe Pourcheresse testesítik meg a finom ízléssel, lágy vonásokkal rendelkező Chloé nőt és beszélnek a videókban a parfümhöz fűződő viszonyukról.

Fabula-interjú Végh Zitával



"Valamennyi művészetnek kettős végcélja van: szórakoztasson és oktasson." ~ Winckelmann


Végh Zita grafikáit elnézve, igaza lehet a bölcs Winckelmannak. A szórakoztatás egyértelműen adott, az oktatás sem marad el. Akár tankönyvek kiegészítőjeként is szívesen fogadnám a munkáit, amit az iskolába lépő gyerekekkel végig nézetnék. 
Természet, tisztaság, szeretet és tisztelet, amit egyre nehezebben lehet a mindennapokban fellelni. Én mégis találtam ezekből, és most megosztom Veletek!

2011. augusztus 7., vasárnap

Dita von Teese a nagylányoknak spriccel

Dita Von Teese 14 éves kora óta használja kedvenc parfümét a Quelques Fleurs by Houbigant-ot, ami egy kevésbé közismert klasszikus illat, bár eredetileg a Chanel No.5 elődje. Mint kiderült, nem ő az egyetlen, hiszen a burlesque királynőjének szerelme, Louis-Marie de Castelbajac anyukája is ezt az illatot kedveli. A cseppet sem vérszegény hófehérke Kilian Hennessy parfümőrhöz fordult, aki azt tanácsolta neki, hogy az Oedipus-komplexus elkerülése végett egyszerűen cserélje le szerelmét, vagy kreáljon egy saját illatot.



Mrs. Herskin - képzőművészet, design, pszichológia

A kiegészítőket a legtöbben igen fontosnak tartjuk. Mint ahogy az elnevezés is mutatja, kiegészíti azt a képet, amit nap mint nap a külvilág felé szeretnék mutatni magunkból, feldob és hangsúlyoz, színessé tesz és exponál. 
Vajon ki, melyik utat választja a kiegészítők használatánál, s vajon mi a cél? Az, hogy a szettünk beépített darabjai legyenek, s mintegy alig feltűnő módon mutassanak harmóniát, vagy éppen az, hogy túllépve ezt, maguk is egyediséget, néhol extremitást vagy feltűnőséget áramoltassanak?

Mrs. Herskin egy olyan alkotópáros által életre hívott, sajátos értékrendet képviselő, de ugyanakkor hagyományosan a kiegészítőtervezés talajába rögzített márka, melynek központi diskurzusában nem a fogyasztói érdek látszik teret hódítani, hanem a belső, tudatalatti érzelemkifejtés, egy szabad esztétikai-szellemi termék, egy sajátos üzenet kibontakoztatása. Figyeljük meg az egyes darabok beszédességét, mert nekem személy szerint mindegyik igen érdekes jelentést hordoz, túl azon a racionalitáson, hogy mindegyik egy használati tárgy.