2011. július 31., vasárnap

Fantasyban gazdag interjú Sarah Valsheimmal

"Egy művésznek is az a legnagyobb dicsérete, ha elmerülünk az alkotásában, és megfeledkezünk az alkotóról." ~ Friedrich Schiller
Szendrey Viktória (aka Sarah Valsheim) munkáit nézve, bátran kijelenthetem, vegyes érzelmekkel álltam neki az interjúnak. Valóban megfeledkeztem az alkotóról, minden egyes képe egy-egy történettel állt elém, a hangulatuk pedig magukkal ragadtak. Eljött azonban az a pillanat, amikor is a képek mögé akartam látni, ehhez pedig a legegyszerűbb módot választottam, megkerestem Sarát. Nézzük, mi fogadott az elvarázsolt világában!

2011. július 30., szombat

Skiccpause - Az interjú



Hogy hogyan jellemezném őket? Eredeti underground urbánus viselet, efemer ellenes egyedi stílus és szemléletmód, keverve kreativitással. Ehhez társul a fiatalos lendület egy kis művészi csavarral, na és persze a kőkemény rock’n’roll! Remélem rájuk haraptatok és nem eresztitek őket egykönnyen. Termékeik megszerzésében a debreceniek egyenlőre még előnyt élveznek, de egy kis türelem, stílust terem. Büszkén mutatjuk be nektek a Skiccpause-t!

2011. július 29., péntek

Én a körmükre néznék!

Nyár van, mikor máskor is lehetne tíz körmünket jobban megvillantani ha nem most? Minél színesebb és extrémebb, annál figyelemfelkeltőbb és dögösebb. A határ a szivárványos ég! Neon rainbow bright!

 Lakkra fel lányok!



A japán bodyart remekei - Yakuzák


A japán társadalomban létjogosultságuk vitathatatlan, ugyanakkor a művészetek esetében nem valószínű, hogy ők jutnak először az eszünkbe. Pedig, azok a tetoválások, amik a yakuzák testét díszítik, nem amatőr munkák, a legtöbb esetben az egész testet borítják, évekig készülnek, és piszkosul drágák. Emellett tulajdonosuk élettörténetéről is megtudhatunk egyet s mást.

Mondd meg, mit iszol, megmondom, ki vagy


Az alkohol nem csak nagy üzlet, a legtöbb kultúrában a társadalmi élet igen fontos tényezője. Az alkohol a társadalom összetartó ereje lehet, de ugyanakkor pusztító hatásait is szem előtt kell tartanunk. Hol a határ a kettő között? Hogyan ítélik meg a részegséget az egyes kultúrákban? Miért is isznak az emberek? Ezekre és sok más érdekes kérdésre kaphatunk választ a Thomas M. Wilson által szerkesztett Drinking Cultures: Alcohol and Identity című könyvéből.

Előre a mának!

Sokszor nehéznek érezzük a napot, aminek elébe nézünk, pedig még az ágyból se bújtunk ki. Mit lehet ilyenkor tenni? Személy szerint, mikor még nem vagyok benne biztos, hogy tényleg eljött a reggel, a gőzölgő kávé illatára gondolok, számba veszem a napi teendőket, néha bevillan egy-egy habos-babos sütemény képe is a nap végére jutalomként, sikert könyvelek el azon teendőknek, amikhez még csak fejben láttam hozzá. Előkotrom a telefonom, talán még le tudok csípni pár percet indulás előtt, de már érzem, hogy nem fog sikerülni. Megfogadtam, hogy minden ilyen reggelt egy pozitiv képpel fogok bővíteni, egészen addig, amíg öröm nem lesz a meleg takaró alól kibújni. Lássuk, eddig mire jutottam.

Feminizmus vagy sovinizmus?

Kellee Maize, az amerikai rapperlány egy feminista számmal állt elő, amiben a híres soviniszta sorozat, a '60-as években játszódó Mad Men főcímdalára szövegel. A férfiuralom végéről, az ébredés kezdetéről szóló szám rebellis energiákkal lelkesíti nők sokaságát, hogy álljanak ki magukért és a jogaikért.



2011. július 28., csütörtök

Belvárosi finomságok: H&M Divided

Mától kapható a H&M Divided új kollekciója online és a kiválasztott üzletekben. A Divided szekció a tinédzsereket célozza meg, de a lazább ruhákat kereső fiatal felnőttek is találhatnak a kollekcióban kedvükre valót. 


Negyven országot behálózó futball-divat együttműködés

David Beckham és a H&M közös projektbe kezd. A brit sportolótól mint tudjuk nem áll messze a reklám, divat, hiszen számos márka dolgozott már a nevével, sőt, a parfümök világában is kipróbálta magát. David és a svéd cég együttműködése valószínűleg igen figyelemreméltó, kifinomult termékeket fog eredményezni. 

Vintage mellettünk

Kép hozzáadása


Vintage. De mégis, mi ez? Sokaknak talán nem mond semmit a kifejezés. Sokaknak mindent, de pontosan meghatározni, egészen biztosan nem lehet. Olyan stílus ez, melyhez, ha társítja az ember a 30-as és 50-es évek amerikai életvitelét, kicsit megbolondítja jazz zenével, máris jó úton halad, hogy kiismerje azt, ami napjainkba újra kezdi fénykorát élni. Nagyon egyszerűen akár a retró fordítást is adhatnánk, de a békebeli átírat sokkal inkább tükrözi azt, amit mostanság magában foglal.

Divatkollázsok

Dina Linnik kijevi művésznő nem a megszokott szemszögből közelít a divat és a trendek világához, melynek eredménye egy érdekes és attraktív vizuális stílus. Dina többek között divatos illusztrációkat és divatkollázsokat is készít, melyekben merészen eljátszogat modellekkel, ideálokkal, vezető márkákkal.

2011. július 27., szerda

Free Szex, No Kötöttségek - Friends with Benefits


A 2011-es nyár legnagyobb slágerei a Harry Potter meg az Amerika Kapitánya, de mi van akkor, ha akadnak olyan különcök, akikben a fantasy filmek semmit nem mozgatnak meg? Nos, azoknak itt van egy örökzöld témát feldolgozó könnyed filmecske, éljen a fiú-lány barátság, avagy jó kapcsolat és szex, kötöttségek nélkül.

Hőség és New York

Tikkasztó nyári nap. Meleg. Nagyon meleg. Forróság. Egy ilyen napon csak egy módja van annak, hogy kibírd a hőséget New York-ban. Kimész az utcára.

2011. július 26., kedd

Divat a biciklin: a Levi's technikai farmere

A bicikliskultúra terjedésével nemcsak a bringázás lett divat, az is fontos, divatos-e a bringás. Manapság egyre több bringázáshoz tervezett technikai ruhát, kiegészítőt vásárolhat, aki nyeregbe pattan, viszont a divatra érzékeny bicajosok nem szeretnék, ha összetévesztenék őket a futárokkal.


Ezt az igényt ismerte fel a Levi's, a 2011 őszi/téli férfikollekciójának részeként mutatta be a The Commuter névre keresztelt technikai ruházatát, melyet kifejezetten mindennapi biciklizéshez ajánl.

A farmerek funkcióinak bemutatására készült egy promóvideó is, amit az ugrás után nézhettek meg.

VOGUEPEDIA- Ugorj fejest a VOGUE-ba!

A divat Bibliája, a Vogue online archívumot kreált a magazin több, mint 119 éves történelméből. A próbálkozás még kezdetleges, de már 120 körül jár a bejegyzések száma.  



2011. július 25., hétfő

Egy kis kannakifestő






Chris Brett médiaművész munkái az itt látható ,önnön magukat körbe mutogató kifestett kannák, melyek a graffitiben és mesekönyv illusztrálásban, majd ezek művészeti turmixgépben való összedolgozásában  is jártas Brett sajátos humorát, és ábrázolásmódját tükrözik.

BOOKMARC by Marc Jacobs- Na ezt jegyezd le!

Marc Jacobs már nem először írta be magát stílusosan a divat nagy könyvébe! Ezúttal a Sharpie-val skiccelt és a tolla egyáltalán nem fogott vastagon, hiszen a diákok pénztárcájához mérten, igen normális áron kaphatóak a szuper stílusos kiegészítők az unalmas matek órák ellen.

Keserédes street art


Ultracuki rajzfilm figurák nihilista jelmondatokkal csalnak enyhe mélabút a szívünkbe és keltenek kissé keserédes életérzést, melyet a letisztult formákon át Eme közvetít felénk.

2011. július 24., vasárnap

Amy goes Black and never comes Back

Fekete haja, a védjegyévé vált fekete tusos macskaszemek, a testét borító fekete tintás tetoválások mind csak színesebbé tették a csöppnyi, füstös hangú énekesnőt, Amy Winehouse-t. A Monroe piercinges extravagáns retro chick a találgatások szerint az általa soha sem titkolt súlyos drog és alkohol problémái árnyékában hagyott hátra minket. Halálával nem csak a zenei világ egy valóban eredeti egyéniségét vesztettük el, hanem  egy vérbeli, stílusos pin-up girlt is.


Gaga tényleg másol?

Olvasgatás közben megakadt a szemem a The Sun posztján. Bette Midler, egykori színészcsillag és Grace Jones, a 80-as évek egyik ikonja megvádolta a 25 éves Lady Gagát, hogy botrányhősnő bizony kopizza az hajdani sztárok stílusát, kiegészítőit, fellépőruháit, kellékeit.

Vasárnapi saláták

Új rovatunkban különleges, elsősorban biogasztronómiai fogások lesznek terítéken. Most négy ínyenc saláta receptjét tálaltuk. 

2011. július 23., szombat

Cipőből celluxot


Egy kis design újítás még a legunalmasabb irodai munkát is feldobhatja, főleg ha olyan jó, mint a Scotch egyik ötlete, amivel kimondottan a cipőrajongóknak kedveskedtek.

2011. július 22., péntek

Létezik női nyelvezet?

A feminizmus, a nők szerepe a művészetekben vagy a tudományban, politikában egy önálló vizsgálati szempont lehetne, de mivel ez egy blogbejegyzés, nem ásunk olyannyira mélyre, ahogy ezt egy tudományos értekezésben tennénk. Mindössze egy-két francia feminista teoretikust, s költőnőt említünk a témában.

Virginia Woolf

Sztárok bakelittel

Na mit is sercegtessek ma? Valami klasszikusat, vagy újhullámosat? Rábízom a sztárokra, ők már csak tudják mi a jó. Elsőnek Audrey választ bakelitet,aztán majd a többiek.

A fekete humorú grafitforgató, Rena Littleson

Rena Littleson ausztrál művésznő fő specialitása a fotórealisztikus ábrázolási mód. Képei technikai profizmust tükröznek,ami részben művészeti tanulmányaihoz is köthető. Legújabb munkája egy önarckép sorozat, melyben különböző helyzetekben, érzelmi állapotokban, összefüggésekben, szerepekben mutatja be saját magát a  tűpontos real technikán át, nemegyszer fekete humorral.

2011. július 21., csütörtök

Gótika, szürreál, irodalom ruhákon és fotókon


Alexander McQueen és Natalie Shau egy lapon említve. Hogy hogyan? 

Plusz vagy mínusz?

Steven Meisel divatfotográfus, teltkarcsú hölgyeket kapott lencsevégre az olaszországi Vogue júniusi számában. Feketén-fehéren, a három hús-vér szépség már a címlapról csábítja az olvasót a további fogyasztásra. A divat világában az úgynevezett Plus-size modellek, még ha effektíve többet is nyomnak a latban, gyakorlatilag,még mindig hátrányos helyzetben vannak. Te csontvázakat vagy Belle Vere-ket (igazi szépségeket) látnál szívesebben a kifutókon?

iPhone kézitáska

Imádod az iPhone-od? Akárhova mész mindig veled van? Előfordul,hogy csak az i-d van nálad? Ha nem is akarsz mást magaddal vinni, de nem szeretnéd folyton szorongatni, akkor tedd tartóba, de ne akármilyenbe!

2011. július 20., szerda

Fújják csak hölgyeim!

A Few&Far egy  nagyszerű és tehetséges hölgyekből álló művészeti formáció, tagjai pedig street art és graffiti kedvelő és művelő női Artisták.A csapat nyitott gondolkodású, kreatív és nagyon elkötelezett , szívügyük a női utcai művészet népszerűsítése.Egyik friss projektjüket mutatjuk meg nektek, mely Oakland-ben díszeleg, egy ipartelepi raktár oldalán és szó, mi szó, elég jól sikerült.:)

Keretbe foglalva

Ha nézegettek streetstyle blogokat, Yvan Rodic, a Facehunter nevét biztosan ismeritek. Már néhány szezonja minden divathéten ott van és fotózza a közönséget, de nemcsak a modelleket, divatszerkesztőket kapja lencsevégre, az utca érdekesen öltözködő emberét is New Yorkban, Milánóban, Párizsban, Londonban, Berlinben, de nemsoká akár Budapesten is!


Új projectje keretbe foglalja eddigi munkásságát.

Bemutató a kifutón túl

Szeretjük, amikor egy divattervező azon túl,hogy fantasztikusan kreál, a kész kollekciók bemutatásánál is éppen olyan kreatív, mint amikor még csak ötletelt a ruhákon.  Phillip Lim is egy ilyen divattervező. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem a szokványos módon mutatja be stúdiójának, a 3.1 Phillip Lim-nek őszi/téli kollekcióját. Ruháit ugyanis nem a kifutón vonultatja fel, hanem egy rövid klipben tárja szemünk elé.

2011. július 19., kedd

Véget ért az idei Mystic Cup

Az immár 17. alkalommal, Prágában megrendezett Mystic Cup gördeszkás verseny 200 profi meghívottal zajlott július 15-17 között. A versenyzők közt Ázsiából és Amerikából érkező deszkás is megmutatta tudását. A verseny mellett graffitis rendezvény, koncertek, deszkás filmvetítés és különböző partik boldogították a látogatókat. Nagy örömünkre szolgál, hogy az eseményen nemcsak férfi deszkások mutatkoztak be, hanem Nők is.

Csak a szeme rebben

Tony Quan a.k.a. Tempt1, amerikai graffiti művésznél ALS betegséget diagnosztizáltak, ennek következtében teste teljesen lebénult és csak a szemét tudja mozgatni. Barátai, a Free Art & Tehncology Lab, illetve a Graffiti Research Lab jeles tagjai tudták, hogy Tony segítségre szorul, hogy szenvedélyét folytatni tudja. A megoldás az EyeWriter formájában érkezett.


Inspiráló ötlet vagy plágium?

Teszi fel a címben szereplő kérdést a The Fashion Spot fórumán néhány felhasználó a június-júliusi francia Vogue Kubát idéző fotósorozata láttán.



Nem tudod, ki vagyok?

Ezt a pimasz és már-már leíró kérdést teszi fel a Tatler magazin augusztusi számában szereplő 'ki-kicsoda?' fotósorozat, melyben ikonikus alakok mögé bújtatott vezető divatmárkák vetítik előre öszi/téli kollekciójukat. A széria frappáns, egyedi és szórakoztató, köszönhető ez többek között Anna Bromilow stylistnek és  Robert Trachtenberg fotográfusnak, no meg persze a márkák kimeríthetetlen tárházának.

Hello Kittyt nyakába veszi a világ!

Mindenki kedvenc macskája közel sem mondható csiszolatlan gyémántnak, hiszen szegény cirmos volt már minden, mégis várhatóan Július végétől új szerepben fog tündökölni, hiszen most a Swarovski polcairól készül beragyogni az életünket!

2011. július 18., hétfő

Állatira Bronz!

Újból elszabadultak az állatok a Dolce & Gabbana háza táján! Az “állati”mesterek, Domenico Dolce és Stefano Gabbana ugyan már nem először, de ezúttal teljesen új, nem textil formában merítenek a leopárd mintából. Így születhetett meg az exkluziv Animalier Bronzer is, ami a nőiesség és az érzékiség titkos fegyvere egy apró arany dobozva zárva.




Cipőarchitektúra

Káldy Júlia Unibody névvel illetett projectjéről a MOME végzős divattervezőinek bemutatója után írtunk, a cipők letisztult architekturális és egyben organikus formáit érdekesnek, különlegesnek tartjuk, a nude és piros színek vegyítésével válik igazán pikánssá a minimál design.




Elkészült a kollekció lookbookja, illetve egy fashion videó, melyben a különböző magasságú cipők változtatják meg a modell lábának sziluettjét. Ezt láthatjátok az ugrás után.

A modern Annie Hall: H&M őszi kampányfotók

Mától kapható a H&M új, őszi kollekciója, ami a '60-as-'70-es évek jegyében készült modern alapokkal. Egy kockás blézer, kék ing, és mi is úgy nézhetünk ki, mint Diane Keaton az Annie Hall című filmben.



2011. július 17., vasárnap

Mert mind nimfomán pillangók vagyunk


Gondolkodtál már azon, hogy szex közben lefotózod magadat, a párodat vagy magát az egyesülést? A parasztpornón kívül nyilván léteznek művészi igényű erotikus képek is, amiket kár lenne nem megosztani.

A modern női akt története: vintage Playboy kiállítás New Yorkban

Már korábban is felvetettük a kérdést, vajon kiből lesz divatikon, szexszimbólum és milyen kvalitások szükségesek ehhez. Elég-e a tökéletes test, a vastag ajkak, a buja pillantás vagy a puszta meztelenség? 


Divatdrogok

 Mennyire vagy függő?

2011. július 16., szombat

Száz éve született Ginger Rogers

A világhírű amerikai színész-, énekes-, táncosnő a mai napon ünnepelné 100. szülinapját. 73 filmben szerepelt, s 10 musical köthető a nevéhez. A legendás művésznő 95'-ben hunyt el.


Vannak még ikonikus címlaplányok?

A mai kissé felhígult és átértelmeződött "sztár" közeg - beleértve olyan semmirekellő, felkapaszkodó, stílustalan bábokat, mint a valósághírók, főállású focistafeleségek és ostoba celebek - nem éppen a legkultikusabb alapanyagot szolgáltatja a menő férfimagazinoknak. 

Színfalak mögött- Jeremy Scott & Adidas



Jeremy Scott továbbra is kreatív és ezt a tulajdonságát továbbra sem vonja meg az Adidastól. Új kreációi, melyek az Adidas Originals őszi/téli kollekcióját erősítik, hamarosan kikelnek a boltok polcain is. Kukkantsatok be a színfalak mögé, ahol vár rátok fotózásról készült kisfilm.

2011. július 15., péntek

Alexander Wang a csatornában

Elkészültek a fiatal amerikai tervező 2011/12 őszi/téli kollekciójához a kampányképek és egy Raquel Zimmermann főszereplésével készült videó.


Művészet: édes élvezet?

A madridi Lola Agency művészi képekből álló kampányt készített a Magnum számára, melyet Jackson Pollock is megirigyelhetett volna.


A kreatív kollektíva valódi Magnum jégkrémeket robbantott fel kis robbanóanyagokkal és flash fotótechnika segítségével örökítették meg a robbanás pillanatait, melynek gyorsaságát egy másodperc 1/2000 részéig szabályozták.

MissBugs

Az első ránézésre kicsit megtévesztő MissBugs név, egy szemrevaló fiú-lány kollaborációt, street art alkotó párost takar, akik London elhagyott falait teszik művészetileg és esztétikailag rendbe, trendbe.