2011. július 19., kedd

Csak a szeme rebben

Tony Quan a.k.a. Tempt1, amerikai graffiti művésznél ALS betegséget diagnosztizáltak, ennek következtében teste teljesen lebénult és csak a szemét tudja mozgatni. Barátai, a Free Art & Tehncology Lab, illetve a Graffiti Research Lab jeles tagjai tudták, hogy Tony segítségre szorul, hogy szenvedélyét folytatni tudja. A megoldás az EyeWriter formájában érkezett.



Ezentúl Tony mindig négyszem közt lehet “szerelmével,” hiszen egy olcsó szemüvegnek és egy speciális szoftvernek köszönhetően szeme rebbenéseivel ismét alkothat. Így Mr.Quan több kilométernyi távolságra a faltól is “fújhatja” a magáét.



A new yorki Museum of Modern Art (MOME) július 24-én kezdődő “Talk to Me” elnevezésű kiállításán a nagyérdemű nem csak Quan alkotásait lesheti meg, hanem más művészek által elképzelt kommunikációs újítások szemtanúja is lehet. Így csodálhatjuk meg Sacha Nordmeyer “kommunikációs protézisét,” ami bárkit, bárhol, bármikor mosolyra fakaszt, illetve Konstantin Datz Rubik kockáját, ami a Braille-írásnak köszönhetően segíti a gyengén látókat.





Te mit kommunikálnál és hogyan?

Forrás: The New York Times

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése