2011. október 29., szombat

Csontvázak és szellemek: Halloween Alexander McQueen módra

Most, hogy itt az év legrémisztőbb ünnepe, kedvenc divatházaink is hangulatba jöttek és szellemeket selyemsálakkal kergetve idézik meg a holtak világát. A dekadens Alexander McQueen brand egyik fontos image-e a csontváz és a koponya, melyet az őszi/téli szezonban ismét sálaikon láthatunk a novemberi szélben sejtelmesen lengedezni.


A videót a párizsi filmrendező és fotós, Babette Pauthier készítette, Sarah Burton, az Alexander McQueen divatház tervezőjének 2011 őszi/téli kollekciójából vett inspirációk alapján.

Extravaganza - a nap képe

Anna Dello Russo nem mindennapi szettbe bújt a Vogue Japan 2011-es novemberi számában. Nem mondhatnánk, hogy a minimalista design uralkodik a képen, a fekete szőrme a meleg színű behatásokkal igen kellemes összhangot teremt, így elnyerte a nap képe címet, a fejfedőért és szemüvegért pedig külön pont jár. A képet Giampaolo Sgura lőtte.

via: models.com

2011. október 27., csütörtök

Pattanj nyeregbe!

Na oké, de lóhátra vagy biciklire? A következő design bringa esetében a kérdés nem egyszerű. A "Horsey" névre keresztelt csodajárgány egy pályázatra készült, Eungi Kim tervezte. Az alap egy kisebb méretű vázból áll, melyre egy ló alakú faszerkezetet erősítettek. A szórakoztató, játékos formával a készítők célja az volt, hogy még inkább rávegye az embereket a tekerésre. Picit ovi, picit szürreál, de az elképzelés dicsérendő. Ride or die!

2011. október 24., hétfő

Diane Kruger by Gregory Derkenne for Citizen K Fall 2011

Ha látom valahol Diane Kruger nevét, önkénytelenül eszembe jut Helené karaktere a Trója c. film kapcsán. Talán nem is tudtam volna eddig más viszonylatban tekinteni a meseszép színésznőre: szőke fürtjei, ártatlan, "a szerelemért országomat is elárulom"-habitus ugrik be, fűszerezve egy naiv eleganciával. A Citizen K-nek fotózott sorozaton azonban egy egészen más vonalat hoz, egy határozott, pikáns, provokatív irány uralkodik a képeken. Szolidan aláhulló aranyhaja egy tányérsapka alá kerül vagy összefogva simul, cigivel, hosszú bőrkabátban, falatnyi ruhában, sokat sejtetően vagy majdnem meztelenül vadult be. A szettekért a Louis Vuitton, Sportmax, Yves Saint Laurent vagy Calvin Klein felel, a drámai sminket Hung Vanngo kreálta, a stylist William Graper volt, a fotókat Gregory Derkenne lőtte.

Hogy tetszik a bevadult Diane?

2011. október 20., csütörtök

Taiwan's Adidas Originals Womens Art Exhibition

Nemrégiben a tajvani PPAPER Cafe-ban egy rendhagyó kiállítást nyitottak meg, mely az Adidas méltán becsült és időtálló termékei előtt tiszteleg. A messzi-messzi "galaxis" kreatív hölgyei saját stílusukon keresztül mutatják be a sportmárka női vonalát. A laza, sportos elegancia - itt-ott ázsiaiakra jellemző "túlgondolással", s - egy művészi iránnyal egyesül a tárlaton, mely nemcsak a ruhadarabok és cipők frontján mutatkozik meg, hanem a design vizeire is kievez, amint azt látni fogjátok, ha az "Adidas szobához" értek. Ezúttal a Taiwan's Adidas Originals Womans Art Exhibition-re utazhattok el velünk; nálunk betalált, kérünk ilyet itthonra is, kedves Adidas, kedves magyar művészlányok!

Gurulj a tavaszba! - Anna Selezneva for Isabel Marant Etoile Spring 2012 Catalogue

Még szinte csak most kezdődött el a hideg időszak, mégis már a tavasz jár a fejünkben. Nemcsak nekünk, divatfogyasztóknak, de a kreátoroknak is, hiszen a divathetek alatt már lehozták a jövő év meleg időszakának anyagait. Igen színesre sikeredett a paletta, láttunk túlagyalt erőlködéseket, de igényes, hordható, irányzatot meghatározó darabokat is. 

A mi ízlésünk megköveteli, hogy a gyűjtemények ne a felső tízezernek készüljenek, hordhatóak legyenek, hozzanak egyediséget, játékosságot, bohém hangulatot. Nem vagyunk kirakatbábuk, hogy mindent magunkra pakoljunk, csak mert az a menő! 

Nos, ez a poszt nem a rebellis életérzés végterméke, csupán hoztam nektek egy könnyed, laza, s mégis stílusos és sikkes sorozatot, melynek főszereplője Anna Selezneva, s persze a guruló járművei. A karakterisztikus vonásokkal megáldott modell a kockással, a virágmintással és különböző geometriai alakzatokkal, a farmerral hoz egy retró vonalat, a görkori és a bringa pedig segítenek, hogy még könnyedebbnek és felszabadultabbnak látszódjon a sorozat. Lássuk a képeket!

Igéző tekintet, urbánus háttér, egy könnyed, világos short, hanyagul felkapott kockás ing, sportzokni és persze az oldschool görkori. Imádnivaló.

2011. október 19., szerda

Cicaágyikó vintázs holmikból

Sok olyan termékkel találkozhattunk már, amelyek az újrahasznosítás nagyszerű találmányának következményeként nyernek új életet. Az ilyen cuccok renoválására egész iparágak épülnek. De hogy fér össze a cicaágy a vintázzsal? Egyszerű. Adott egy Atomic Attic nevezetű oregoni cég, mely úgy döntött, bájos macska fekhelyeket kreál pl. TV "keretből", bőröndökből vagy puffból. Az "ágyszerűsítés" kedves kis falábakkal és pihe-puha pamut belsőrésszel lett megoldva. Ennivaló.

Használnál ilyen régebbi termékeket valami új létrehozása gyanánt? Esetleg kreáltál már hasonló ötletes cuccot? Hogy tetszik a a "reused cicaágy"?

Kirsi Pyrhonen és Audrey Marnay Toy Story-ja

A fent említett két modellt egy igen bájos kontextusban fotózta Tim Walker a Vogue Italy-nak. A két hölgy marionette-bábuként és babaként pózol az objektívek előtt, miközben egy infantilis és játékos hangot ütnek meg. Kihangsúlyozott, erős smink, rezzenéstelen arckifejezések és szoborszerű pózok, teátrális szettek vannak a főszerepben, a bohócok pedig a mellékszerepet kapták. A sokak számára talán ijesztő figurák remek kiegészítői a design-nak, titokzatossá és néhol dermedtté alakítják a légkört. A "Mechanical Dolls" az egyik kedvenc editorialommá lett, imádom a hasonló vonalú kialakításokat, s Tim Walkertől nem is vártam kevesebbet. 

2011. október 17., hétfő

Etnikus eklektika

Kate Lanphear személyes stílusa hiába rockosan fekete és letisztult, stylistmunkái sokszor színesek és eredetien eklektikusak. A következő neonszínes, szintetikus anyagú bundákat és metálfényű szőrös kabátokat ajánló fotósorozat az amerikai Elle októberi számában jelent meg.


2011. október 16., vasárnap

Kijev street art - "interesting fairy tales"

Elhagyatott, rideg hátterekben mesés, színes, fantáziadús, élénk alkotások: az "Interesni Kazki" néven futó művészpáros, Waone és AEC munkáit eképpen jellemezhetnénk; s mint manapság egyre több street artist, ők is szerettek volna egy más kontextusban megmutatkozni, így már a galériák falain is ott díszelegnek illuzórikus alkotásaik, mindamellett, hogy az utcai fronton vannak otthon. (A képekért katt!)

2011. október 15., szombat

Csodahotelek Franciaországból


Képzeld el, hogy holnap utazol Franciaországba! Fel vagy készülve a kifinomult eleganciára, a francia habitusra, a sikkes miliőre. Párod azonban azzal a meglepetéssel szolgál, hogy nem egy hagyományos, letisztult hotelben foglal szobát számotokra, hanem hátrahagyva a "vigyázzbanállós", finom modort, picit funkysabbra veszi a figurát. Nézzétek meg izgalmas virtuális kalandtúránkat a leghumorosabb és legbizarrabb francia szállodai szobák frontján!

2011. október 14., péntek

SUI kedvenc: Aline Weber for AnOther Magazine F/W 2011

Hogy miért kedvenc? Egyrészt, mert retro. Aline Weber és a stáb a 70'-es évek kontextusában hozott létre egy finom, letisztult, őszies hangulatú sorozatot, melynek főszereplője a vintage autó és a kor stílusának megfelelő szettek. Másrészt, mert kiváló a helyszín. Igazán kellemes alaphangot szül a természetes háttér és a vintage design. Harmadrészt, mert Aline csodálatosan átadja azt, amit üzen a sorozat. Lássuk, miről is van szó!


Egy kötött, hippi beütésű, rojtos ujjú pulóver, háttérben a még "reménykedő" őszi erdő, s a veterán autó belseje. Egy könnyed piknik a 70'-es évekkel.

2011. október 13., csütörtök

Dugd a malackába!

Emlékeztek még, mikor kis malacperselyben gyűjtöttétek a zsebpénzeteket? Nos, egy hasonló képet ad az Art Lebedev Studio által kigondolt, kissé infantilis elosztóegység, a Power Bank, amiben nem a pénzt tudjuk gyűjteni, hanem az áramot szolgáltatja nekünk. A kis ormányszerű egységek konnektorként szolgálnak, s tizenötször tudjuk betömni vele malackánkat. Hát nem édes?

2011. október 12., szerda

A Design Hét szubjektív szűrőn át

Véget ért a Design Hét, melyet a kezdetekor nagy erőkkel reklámoztunk is a blogon. Habár korántsem jutottunk el minden programra, néhány esti design- és divateseményen sikerült személyes élményeket szerezni, melyekről szubjektív nézőpontunkon átszűrve be is számolunk nektek!


Amit sikerült megnéznünk a változatos programkínálatból: a Möbelkunst designvásár, a 2500 watt lámpakiállítás, Balla Vivienn fotókiállítása a Lánchíd 19 designhotelben, a Kepp Showroom digitális divatbemutatója és a Pos1t1on Use Unused-dal közös bútorkollaborációjának kiállítása.

Ha érdekel, mi hogyan láttuk a designhét programjait, lapozz a következő oldalra!

2011. október 6., csütörtök

Holnaptól Glamour-napok!


"Shoppingünnep újra! Vásárolj olcsóbban! 132 márka kedvezményes kuponjai a GLAMOUR októberi számában! 

Tervezd meg a shoppingkörutat! Használd térképes üzletkeresőnket:

Ne feledjétek: őrizzétek meg a GLAMOUR-napos blokkjaitokat, mert visszanyerhetitek a vásárlásotok értékét! Részletek hamarosan!

Boldog GLAMOUR-napokat!"


2011. október 2., vasárnap

Omar Ortiz szemével

Omar Ortiz, nemhogy hazájában, Mexikóban zsebelhette be a hiperrealista festőknek járó láthatatlan díjat,  mostanra nem jelenhet meg olyan katalógus, melyben a kortársak között ne kapna (igencsak méltán) helyet. Munkáit látva igencsak sok kérdés felvetül az emberben. Tényleg festmények lennének s nem fotók? Tényleg egy ilyen szemtelenül fiatal férfi a festő? De ki is Omar Ortiz? 

2011. október 1., szombat

Közös Intimitás - Marta Penter munkái

A Porto Alegre-i születésű művésznő a hyperreal festői nyelvezetével kápráztat el bennünket. Jelen esetben technikás monokróm módszerrel tárja elénk a tengerparti  pihenős napok laza hangulatát,a semmittevés és az önfeledt szórakozás örömeit, annak ellenére, hogy ő maga rengeteg időt és energiát fektetett és fektet egy-egy ilyen kép megalkotásába.