2011. július 21., csütörtök

Plusz vagy mínusz?

Steven Meisel divatfotográfus, teltkarcsú hölgyeket kapott lencsevégre az olaszországi Vogue júniusi számában. Feketén-fehéren, a három hús-vér szépség már a címlapról csábítja az olvasót a további fogyasztásra. A divat világában az úgynevezett Plus-size modellek, még ha effektíve többet is nyomnak a latban, gyakorlatilag,még mindig hátrányos helyzetben vannak. Te csontvázakat vagy Belle Vere-ket (igazi szépségeket) látnál szívesebben a kifutókon?





A szakmában a testi kérdések körüli probléma súlyos és ezt mi sem tükrözi jobban, mint a Július elején kirobbant botrány a Topshop háza táján. A Brit divatcég, egy tulajdonképpen már nem is létező, mérettelen, azaz egy size 0, 18 éves modellt, Codyt, használt fel internetes kampánya során, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.




Igaz, hogy a vékonyabb modellek közül már Kate Moss is képviselte a Topshop márkát, viszont, Beth Dittonak, a Gossip énekesnőjének is volt már saját kollekciója itt, kedvezve a gömbölydedebb formákkal rendelkezőknek.




Ditto nem az egyedüli, aki modellként, büszkén vállalja méreteit. Az Aerosmith énekesének lánya, Mia Tyler is egy közülük.




Amerikánál maradva, Whitney Thompsonról is szót kell ejtenünk, hiszen teljes testbedobással igázta le a mezőnyt az America's Next Topmodel 10. szériájában.



A plus-size modellek világában talán az egyik legközismertebb név, Sophie Dahl,az író Roald Dahl unokája,  aki yoyozva, hol vékonyabban hol pedig vastagabban képviselt világmárkákat. Reklámozott már Opiumot by Yves Saint Laurent és gyönyörűséges Boucheron ékszereket is. De ugyebár egy igazi nő helye, csakis a fakanál mellett van, így jelenleg a BBC 2 konyhájában készít ínycsiklandozó ételeket a Delicious Miss Dahl. 




Testi kérdésekben TE mit gondolsz, csontrakéták vagy hús-vér nők? Plusz vagy Mínusz?

Forrás:Vogue Italia

1 megjegyzés: