2011. június 30., csütörtök

Programajánló: Elektronikus Zenei Médiaművészet est

A Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zenei Médiaművész szakja ma Budapesten az A38 hajón mutatkozik be. Lesznek workshopok, prezentációk, illetve kísérleti előadások. Az előadók a Monkey6 csapat szervezőmunkája révén látogatnak el a hajóra az este.

A KIBU nyílt napon várja a geekeket

A Kitchen Budapest ma nyílt napot tart. Aki még nem hallott erről az izgalmas kezdeményezésről, mindenképp lapozzon!


Je Suis Belle limitált kollekció

A Je Suis Belle új, limitált kollekcióját 2 napig vásárolhatjátok meg a showroomjukban: ma és holnap 12.00-19.00 között. (Budapest, Ferenciek tere 11.)

Siessetek, mielőtt elfogy!

Gaschitz Andrea Balaton Projectje

Gaschitz Andrea  idén végzett a MOME öltözéktervező szakán bőr szakirányon, MOMÉsok divatbemutatójáról szóló posztunkban már írtunk róla és Balaton Project című diplomamunkájáról.



Elkészültek a project kampányképei és termékfotói. Ezekből szemezgethettek az ugrás után.

Limitált Frogskins napszemcsik

A BKRW összeállt az Oakley-val, hogy megalkossák az ikonikus Frogskins napszemüveg limitált szériás változatát.

2011. június 29., szerda

Természetes Szépség?


Gondolkodtatok már azon, hogy mit meg nem teszünk azért, hogy szépnek érezzük magunkat az év szinte minden napján? Krémek, alapozók festékek. Vajon mennyit használunk belőlük? Kissé szürreális belegondolni abba, hogy hogyan mutatna az éves sminktermés az arcunkon, nem? Szürreálisnak szürreális . De itt van.

Tigtab és a fénystencilek


Egy ausztrál Nő, Tigtab lepusztult, elhanyagolt külvárosi területeket világít be különleges technikával.

Csajok és a kanna - Timoi


"I love Graffiti and there is no doubt or fear about it. Graffiti is my life and being a female is like the ‘a la mode’ on an apple pie." - Timoi.


Timoi 95'-ben lett aktív, mint graffes, bár mint vallja, mindig is az élete meghatározója volt az utcai művészet, hiszen LA-ben részese lehetett a kultúrának, nem is kicsit. 

Berobbantak a köztudatba az új generáció fiatal tervezői

A hétvégén a Múzeumok Éjszakáján jártunk és a MOME végzős hallgatóinak bemutatóján megnéztük kik lesznek az új generáció divattervezői. Láttunk modern, extravagáns, színpadias, de ugyanúgy hagyományos vagy urban-funkcionális ruhákat is.



Képek és részletes beszámoló az ugrás után!

2011. június 28., kedd

Így teker Kayley Ashworth

Egy lány, aki még akkor is vigyorog, amikor egy emeletnyit zakózik a bringájával. Igaz, kettőt belerúg a bicóba, de aztán felpattan rá és újra ugrat, trükközik. Ő Kayley Ashworth, aki most bmx bemutatót tart nektek.

Giuseppe Mastromatteo pszichedelikus fotográfiája



A hat észlelési modalitás közül Giuseppe hárommal szórakozott el, mikor ezeket a digitális fotómanipulációkat létrehozta. A szaglás, látás, hallás érzékeinek kikezdése és a "minannyian maszkot viselünk", mint fő mondanivaló tűnik fel a fotók láttán. A sorozat az Independense nevet viseli.

2011. június 26., vasárnap

Julia Fullerton-Batten és a városi szürreál


Komoly vizuális feszültséget teremt Julia Fullerton-Batten fotósorozata, melynek főszereplője a városi lifestyle és az ebbe ékelt nőalakok. A néha félelmetesen reálisnak tűnő fotókon ábrázolt alakok mindig valamilyen direkt módon ügyetlen vagy nem mindennapi pózokban jelennek meg a képeken. Valahogy így:

2011. június 25., szombat

Utcadíszítés kicsit másként


A csatornafedelek mindenütt ott vannak - legyen szó kisvárosról vagy metropoliszról. Nem mindegy azonban, hogy hogyan néznek ki. Általában fel sem tűnnek, annyira beleolvadnak a városképbe, esetleg akkor figyelünk fel rájuk, ha megbotlunk bennük vagy rájuk hajtunk biciklivel. Ezekre a japánok által kiszínesített csatornafedelekre biztosan felfigyelnénk.

2011. június 24., péntek

Armani X Fixie


A Fixie-kről valahol mindig is azt gondoltam, hogy valahol súrolják a sznobizmus határait, de ettől függetlenül nagyon szép bringák, s az Armanis projektjük sem utolsó. Győződj meg róla az alábbi videóval!

Stílusgenerátor



Adott három abszolút stílusos ember. Lefotózták őket, a képeket feltették egy divatblogra, hogy aztán jól összemixeljék. Tudni akarod, hogy miért? Mutatom.

2011. június 23., csütörtök

Papírbabák Mikimidoritól


Ezekkel az aranyos papírbabákkal blogolvasás (http://mikimidori.blogspot.com/) közben futottam össze. Miki-Kun a.k.a Mikimidori egy spanyol lány, aki általában lánykákat ábrázoló kis alakokat hajigál szét a városban. Többek közt ilyesmiket:

2011. június 22., szerda

Nézd az idő múlását!


Létezik egy olyan falinaptár, mely egy tintásüveggel lehetővé teszi, hogy figyeljük az idő múlását. Bizonyos időközönként a tinta belefolyik a "számtartályokba" és így kiformálódik az adott dátum.

2011. június 20., hétfő

Nem mindennapi ékszerek az Anjuna Bijoux-tól


Elég egyedi ékszerekkel találkoztam a minap a Facebook-on. "Anjuna, activiste bijoux, graff, hip-hop, ragga, life, love and happiness!" - írja a céginfóban a francia hölgy, aki 96' óta olyan gyűrűket, nyakláncokat és egyéb bizsukat dob piacra, melyek underground berkekben születtek meg, ugyanis a graff elemeit öltik magukra, így nem valószínű, hogy bárhol beléjük futhatsz. A "teges" külalak ugyanakkor nem is hasonlít a sok csilli-villi szarra, amiket a boltok polcain manapság megtalálsz.

2011. június 19., vasárnap

Urbanisztika - képekben (is)



Lételemünk a város: a városias elrendezések, elemek, a nagy, szemet gyönyörködtető toronymagas épületek. Foucault szerint magát a városias teret nem lehet üres entitásként kezelni, amely csupán csak a díszletét adja az emberek mindennapi cselekvéseinek. „A modernség a nagyváros terében artikulálódik, benne és általa lesz tömegesen megtapasztalható és egyúttal szavakban, s képekben is kifejezhető társadalmi entitás.” 

Converse All Star szandál


Ha Converse mániás vagy és nyáron sem szeretnél megválni kedvenc lábbelidtől, viszont a nagy meleg miatt mégis szívesebben hordanál valami nyitottabbat és stílusosat, akkor Thaís Muniz kimondottan a te ízlésedhez igazodva tervezte és alkotta meg, az eddigi legtrendibb All Star szandált. Csinos városi vagányság.

Make Yourself!-Nike lányok újra akcióban


Nem is akármilyen gárda gyűlt össze az idei akcióra a Nike háza táján. Már megszokhattuk, hogy a márka női kampányaiban olyan kitartó és erős hölgyek szerepelnek, akiknek érdemes követni a példáját. Idén olyan nők inspirálhatnak minket, mint :

2011. június 18., szombat

Afrikai modellek - szabadulás a paradicsomi pokolból

Mint tudjuk, Afrikában nőnek lenni egyáltalán nem egyszerű dolog. Tudjuk? Hogy is tudnánk, belegondolni sem tudunk. Az európai ember nem érti és nem is értheti a hagyományok, törzsi rituálék és egyéb "megtisztulásnak" hívott borzalmak miértjét. A dolog létezik, nem csak szenzáció-hajhászat vagy megbotránkoztatás. 

Ira Chernova és a nők

Ira Chernova fotói érzékiek, líraiak és magával ragadóak. Megvan bennük az a bizonyos plusz, amitől egy portré több,mint egy szimpla képmás. Ez mondjuk alapvetően nem hátrány, ha fotográfusnak áll az ember lánya. Egy tökéletes modellről is lehet rossz képet csinálni, viszont itt most más a helyzet. A portrékat és önarcképeket nézegetve mindenképpen elmondható, hogy azt a bizonyos pluszt Ira tehetsége teszi hozzá. Köszönjük.

2011. június 17., péntek

Nyakszemcsi



 Kedves divatgourmand és napszemüveg mániás olvasók , ma ezzel a kis csinossággal kedveskedünk Nektek a the. jóvoltából.

2011. június 6., hétfő

Hordj betont!


Sokféle ruhát és kiegészítőt viseltem és elviseltem már eddigi életemben, de ez a mostani meglepően új és meg kell mondjam, tetszetős. Mikor végigpásztázom a városi betondzsungel paneljait, eszembe nem jutna, hogy ilyet akár hordhatnék is. Mármint nem paneltömböt-habár ki tudja mit hoz a jövő-hanem betonból készült ékszereket, konkrétabban pedig,gyűrűt.

2011. június 5., vasárnap

Szentséges romlottság - képekben, apácamódra

Valljuk be, nem éppen a legmegszokottabb dolog, ha egy apáca cigivel, csupasz felsőtesttel vagy extrém magassarkúban mutatkozik. Nyilván tisztelendő anyáink nem is vetemednének effajta megbotránkoztató polgárpukkasztásra, de egy-két csinos modellnek köszönhetően fellelhetjük a szűzies apácalét és a romlottság képi megjelenítése közti paradoxonokat.

2011. június 4., szombat

Beszédes porcelán

Karen Ryan brit designer új értelmet adott a porcelándíszítésnek. Minden egyes darabot a megszokott kiegészítő elemek mellett egy szóval, kifejezéssel jellemzett, aminek hatására maga a tányér is jellemet kapott.2005-ben készítette a beszédes porcelánok első sorozatát, amik azóta több darabbal is kibővültek. 

2011. június 3., péntek

Ékszer törött gördeszkákból

Személy szerint odavagyok az újrahasznosított kiegészítőkért és jelen esetben ezekért a csinos darabokért is.A gyártási folyamat egyáltalán nem bonyolult, mint inkább figyelemre méltó. Használt, törött, leélt gördeszkák utóélete köszön vissza ezekből a deszkaékszerekből. Minden darab egyedileg formázott, ragasztott, díszített. Szóval ha van egy sérült deszkád, ne dobd ki az ablakon, inkább hord másként!

Neon HyperNike


Íme az új Nike Air Force 1 High Hyperfuse kollekció, ami egy sor erőteljes új árnyalatot vonultat fel. Némelyik szín tényleg annyira hyper, hogy maga a cipő szó is új értelmet kap tőlük, viszont könnyebb, mint bármely eddigi Nike lábbeli. Nektek bejön?