2011. szeptember 30., péntek

A kelet íze Némethonból - Stella Im Hultberg


Elvarázsolt. Finomság árad a munkáiból, és rájuk nézve igazolódni látszik, hogy a kevesebb, néha több. Mivel nem vagyok művészet szakértő, tovább nem is fecsérelném a szót, a képek magukért beszélnek.

All Originals celebrate Mexico city

Múlt héten hat művész kidekorálta Mexikóvárost, az Adidas színeiben, az All Originals celebrate Mexico city projekt keretein belül. A nagy múltú sportmárka igen figyelemreméltó muralokkal hódította meg a tereket.

Amikor nagy dózisban kapjuk a kultúrát: Design Hét 2011

 A már nyolcadik éve megrendezésre kerülő Design hét nem kevesebbre vállalkozik, minthogy felölelje és bemutassa a magyar design mögötti budapesti stúdiókat, közösségeket, tehetséges művészeket és választ találjon arra a kérdésre van-e nemzeti szín, a helyi karakter a kreatív iparban.


A szeptember 30-ától kezdődő rendezvényen designboltok, műhelyek, galériák tömkelege változatos programokkal, kiállításokkal, előadásokkal, műhelyfoglalkozásokkal várja a látogatókat egészen október 9-ig.

Töltsétek ki a hiányt!

Design hét kezdetével egyre sűrűsödnek a divattal kapcsolatos események. A Lack magazin interaktív pop-up kiállítását mától lehet megnézni.


A kiállítás megnyitója ma este 7-kor kezdődik az Erlin Galériában. Az eddigi lapszámok legjobb fotóanyagaiból összeállított képek október 4-ig tekinthetők meg.

További információk: az esemény facebookoldalán

Használjátok ki az akciót a USE-nál!

A USE unused tervezőcsapat háza táján ma és holnap  (szeptember 30-án, október 1-jén) akciókra lelhettek!

A Use Temporary néven futó kétnapos showroomon és anyagvásáron 50-70% kedvezménnyel juthattok hozzá korábbi szezonok darabjaihoz, és válogathattok csodás anyagok közül.

Használjátok ki a USE kedvezményeit!

További információt az esemény facebookoldalán találtok.

2011. szeptember 26., hétfő

Görög mitológia a francia riviérán: Carlos Miele 2012 tavasz/nyár

Odüsszeusz Penelopéja 2012-ben a francia riviérán nyaral. Legalábbis bizonyára így tenne, ha napjainkban élne. Carlos Miele kifutóján modern görög mítoszok keltek életre. 

A titkos tenger alatti vízivilág királynői: Peter Pilotto 2012 tavasz/nyár

A már szezonok óta színes, pszichedelikus mintáiról híres tervezőpáros most sem hazudtolta meg eddig felépített imázsát, gyönyörű színekben pompáztak helyenként metálfényű szállal átszőtt, csillogó hímzésekkel díszített ruháik, melyek akár egy galaktikus királynő ruhatárát is gazdagíthatnák.


2011. szeptember 25., vasárnap

Az élet=idő, az idő=pénz - In time (Lopott idő)



Úgy látszik minél kevesebb van belőle, annál inkább válik az érdeklődés középpontjává. Az idő. Valószínűleg az emberiség most kezdi megtapasztalni fontosságát. Nemhiába szól így a mondás: akkor tudod meg, hogy valaki/valami fontos volt, ha már nincs többé. Valószínűleg most legtöbben így vagyunk vele. Túl sokszor csúszik ki a lábunk alól a talaj, és túl sokszor kell rájönnünk, hogy a nap 24 órája nem elég...

2011. szeptember 24., szombat

Alexander Wang urbánus bennszülöttei

Alexander Wang kifutóján egy furcsa underground partyba csöppentünk: grunge rajongó profi crossmotoros csajok vegyültek az illegál utcai gyorsulási versenyek királynőivel.


Trópusi sci-fi Altuzarra módra - 2012 tavasz/nyár

Csakúgy, mint előző évi tavasz/nyári ruháinál Joseph Altuzarra 2012 tavasz/nyári kollekciójában a szögletes vonalakat, pontosan kivitelezett, már-már masculinnak ható szabásokat a vakító fehér szín szuperképességek birtoklásáig élesíti.


Viszont a geometrikus kígyómintabetétek helyett a harsány, neonos minták a Pandora bolygó trópusaiba repítik viselőjüket.

2011. szeptember 23., péntek

The City-San Fransisco Timelapse

Wesley Townsend Kitten fotográfust nem tántorította el a szeles San Fransisco attól, hogy több,mint egy év kattintgatás, többszáz óra munka, és több ezer kép megszerkesztése után elkészítse ezt a rövid,ámde vizuális velejét tekintve erős, a látvány összességégét nézve pedig gazdag alkotást, amely egy szubjektív nézőpontú videóban realizálja és foglalja össze azokat a momentumokat, melyekkel a művészt magával ragadta a város.
 

Padlógázzal érkezett a Milan Fashion Week-re a Prada 2012 Spring/Summer

A Prada 2012 S/S gyűjteménye az ötvenes évek szellemében fogant, s nem mellőzte az infantilis elemeket sem, hiszen a könnyű szetteket hol veterán autós motívumokkal, hol igen különleges virágmintákkal tálalta. Ha ez még nem lenne elég, ott vannak a leheletfinom lángmotívumos szoknyák, melyeket leginkább a Harley Davidsonokon szokhattunk meg. 


A kipufogógázos atmoszféra mellé laza darabok párosulnak, térd-illetve hosszú szoknyák, topok, ötvenes éveket megidéző fürdőruhák, s melléjük szegődnek a zakók és kardigánok, melyek merevségükkel oldják ezt a könnyed vonalat, s így el is viszik egy fura szoborszerűségbe az egészet. A színek terén a kék, piros, narancs, krém, narancs, zöld árnyalatok vannak hangsúlyban.

Nos, nekem nem jött át ez a vonal, többet vártam. Ti hogy vagytok az ötvenes évek veterán autós, s egyéb érdekes motívumaival?

2011. szeptember 17., szombat

'Colour Me Beautiful' by Wickstead - habkönnyű pasztell a pezsgő mellé


A szépséges art-déco stílusú bálteremben, The Connaught-ban lezajlott a 27 évesEmilia Wickstead 'Colour Me Beautiful' gyűjteményének bemutatása, a LFWkeretein belül.

Ha lehet így mondani, Wickstead ezzel a precedenssel belépett a 'rivaldafénybe', noha neve ismert már a politikai élet berkein belül is, a miniszterelnök feleségének, Samantha Cameronnak is tervezett már. A Slim Aarons fotográfus által megihletett kollekció a(z úgynevezett) felső tízezernek szól, ezt maga a tervezőnő mondta: "It is all about ladies who drink champagne and socialise by the pool. I mixed that in with the French Riviera and played on the theme of ladies who lunch, who have tennis lessons, who party, who entertain."

Ez az irányvonal köszön vissza a gyűjteményről: laza teniszruhák, miniszoknyák, baby dollok, rövidnadrágok, fodrok; kiegyensúlyozottság, mondhatni hercegnői attitűd, tisztaság, finom elegancia, pasztellben, visszafogott, mégis nőies alakulatokkal - ez a Wickstead 2012 Spring/Summer.

Nálam elnyerte a 10/9-et, noha itt-ott már túl leheletkönnyű és finom, bár a Francia Riviérán ez lehet a módi.

2011. szeptember 15., csütörtök

Ragyogó bokacsizma Miu Miu módra

Ragyogó ezüst vagy tündöklő arany felület, párosítva mentolos vagy lazacos bőrfelsőrésszel és csattal, görbe sarkakon? Igen, ez a Miu Miu 'Glitter and Suede Peep Toe Ankle Boots'. A csilli-villi előkelőséget potom 190ezer forintért magadénak tudhatod. Hordanád?

2011. szeptember 14., szerda

Louis Vuitton új vizekre evez

Szeptember 17-én megnyitja kapuit Szingapúrban az Island Maison névre hallgató Louis Vuitton luxus üzlet, ami igaz, hogy a térségben már az ötödik, de ez a csúcs kategóriás ladik garantáltan 'szelelve' fog az élre törni. 

2011. szeptember 12., hétfő

Azyra-Állati Bőrben

London, Tokyo, Hong Kong és az olasz dolce vita elbüvölő hangulatai ihlették meg Sabrina és Kyra Sakhrani-t, az Azyra luxus táskák tervezőnőit. Különleges design, ami mesteri munkával, kiváló minőséggel, egzotikusan állati bőrökkel és Swarovski kristállyal párosul. Lebilincselő, nem igaz?


Fashion's Night Out: Buli a divat!

A Fashion's Night Out nevű rendezvénnyel szeptember 8-án kezdetét vette a Mercedez-Benz Fashion Week a divat neonreklámoktól csillogó fővárosában, New Yorkban. De hogyan is képzeljük el ezt a rendezvényt, mely már három éve tartja lázban a divatőrülteket, tervezőket, divatszerkesztőket, sztárokat és civileket egyaránt?


Egy őrült nagy partyként, ahol a divatvilág elitje sztárokkal (na és persze PRosaikkal) karöltve biztosítja a felhőtlen szórakozást a divatszerető átlagembernek szerte a világ nagyvárosaiban változatos programokkal, akciókkal, koncertekkel!

2011. szeptember 11., vasárnap

MAC Cosmetics az új-zélandi divathéten

Lessünk be a kifutók mögé: az ikonikus kozmetikai cég is jelen volt az augusztus 29-étől szeptember 3-áig tartó New Zealand Fashion Week-en. 

Lámpák kaziból


Igazi retro hangulatot tudsz varázsolni otthonodba ezekkel a csinos, kazettával ékesített lámpákkal. 

2011. szeptember 10., szombat

Vigyázz! KÉK! Tűz! Bekékülünk!

Nem, nem a dupla C betűs vaskaput csapta rá Peter Philips, a Chanel kozmetikumok nagy mestere, a kedves modell kacsójára. Szimplán indigós színeket 'kavart' ki, azok számára, akik a farmerükkel kívánnak tökéletesen harmonizálni. A limitált szériás kollekciót szeptember végéig 29 dolláros áron lehet megszerezni. Vigyázz! KÉK! Tűz!  



7 múlt századi Vogue illusztráció


Britsh Vogue, 1953. november
Illusztrátor: René Bouché

2011. szeptember 9., péntek

Stradivarius 2011 szeptember lookbook

A Stradi szeptemberi lookbookja hozza a őszi trend sajátosságait: a maszkulin elemeket, a vintage-urban kombót, az egyszerűt, de feltűnőt, a szexit, de elegánsat. Színekben természetesen a barna, a sötét, a szürke tónusai dominálnak; s az én 'őszi elvárásaimat' ezzel a romantikus designnal maximálisan kielégítik. Hogy tetszik?

2011. szeptember 8., csütörtök

Material Girls- a Lé Meg a Lola, a Madonna és a Kelly

Ősz New Yorkban, de szó sincs itt romantikáról, inkább pimasz és szemtelen anyagiasságról! Kelly Osbourne ismételten, Madonna és lánya, LolaMaterial Girl kollabjának az arca. A kollekció Brit stílusjegyei egyáltalán nem meglepők, hiszen a három hölgy földi. 



Többszáz arc,egy élmény

Szeretem,amikor egyszerű dolgokból nagyszerű alkotások születnek. Ki nem? És amikor két egyszerű ötlet összeadódik egy nagyszerűvé? Az már duplapluszjó.

LOVEclub - Interjú Lakatos Leventével

 'Neked mi a szex? Számomra menedék." Interjú Lakatos Leventével, aki bepillantást engedett a LoveClub világába. Ha nem félsz, tarts velünk!

2011. szeptember 7., szerda

Állati táskainvázió őszre

Az állatok sosem mennek ki a divatból. Van, aki a párducra esküszik, van, aki a kígyóra, de a zebra, zsiráf, krokodil mintázatú vagy prémes, illetve bőr tasik is hódítanak. Ilyenkor ősszel amúgy is jobban mennek, hiszen mélyebb tónussal rendelkeznek, a barna és a zöld árnyalataiban találhatjuk meg leggyakrabban őket. No, akkor válogassunk!

Lámpadesign reggelre

A legfurább, legviccesebb, legmodernebb lámpaötleteket hoztam ma reggelre. Figyeld!

Lámpacsoda teáscsuporból

2011. szeptember 6., kedd

Street Fashion Budapest Konferencia- Ti ott lesztek a 'csúcson?'

Ne felejtsétek el, holnap, azaz szeptember 7-én itt a nagy nap, irány az SFB Konferencia a Kiscelli Múzeumban! Jegyek még mindig vásárolhatóak a helyszínen 1500 Ft-os áron! Szerintem megéri az esemény miatt a 'csúcsra' törni, de nem ajánlom, hogy a Louboutin magassarkútokban másszátok meg az 'Akropoliszt', hiszen könnyen nyakatokat törhetitek mire felértek!


Őszi Szösszenetek Christian Louboutin módra

Itt van az ősz, itt van újra, de közel sem a megszokott színekkel. Christian Louboutin ezúttal is elkápráztatja, azon hölgyeket, akik magasan a föld felett szeretnek szárnyalni. Ti melyiket választanátok a smaragdzöldet, az ametisztet vagy esetleg a zafírt?

2011. szeptember 5., hétfő

Szegedi Kata 2011/12 ősz/tél

A tehetséges fiatal tervező, Szegedi Kata 2011/12 aw kollekciójának darabjai színükben gyönyörűen visszaadják az ősz hangulatát, a rezesen fénylő, nyugalmat árasztó vörösesbarna anyagok avantgárd szabással párosulva izgalmas feszültséget okoznak a szemlélőben. 


2011. szeptember 3., szombat

Zavar vagy pazar? Csodaország effekt egy varsói pop-up shopban

Létrejött egy ruhaüzlet Varsóban, melynek különlegessége, hogy az egész shop tükrökkel és LED-ekkel van körülvéve, még a "falak" is tükrökkel lettek megálmodva. Ez a fajta összevisszaság már-már riasztó lehet, de a tervezők (Super Super) elmondása szerint egy Alice-os wonderland effect létrehozása volt a cél, az, hogy a vásárlót bevezesse egy másik világba. Bejön ez a mirroros ámulat?

2011. szeptember 2., péntek

Hello Kitty a sushiba is "beette" magát

A cicus egy másik kontextusban: sushiként is elérhető. A két japán ikon egybeforrt, s a designolást az itthon is népszerű étel sem úszta meg. Ennéd?


2011. szeptember 1., csütörtök

Napi gerilla

Körzetük a városi tér. Tempójuk halálos. A tradíciók, az unalom, a kisszerűség ellenfelei. A gerillamarketing emberei éjjel-nappal bevetésre készek a szórakoztatásunkért. Nos igen, bizonyára mindannyian láttatok már gerilla reklámokat, melyeket a szótár "non-traditional advertising" néven emleget, s jellemzőjük, hogy vicces, figyelemfelkeltő, sőt, meghökkentő formában hirdetik az adott terméket. A dolog mellett mi sem tudunk elmenni, ezért egy sorozatot indítunk, melyben rendre ilyen reklámok fognak integetni neked. Figyeld!

A tömegközlekedés csodabirodalmának egy igazi ikonja a kapaszkodó. Szerintem én soha életemben nem csimpaszkodtam ilyen segédletbe, s még emiatt a kreatív órareklám miatt sem törném meg ezt a hagyományt, hiába találom igazán ötletesnek ezt a hirdetést. Ti?

Take A Seat!

Úgy tűnik, a hagyományos kanapék ideje is lejárt. Az "őrült" tervezők egymást lekörözve próbálnak új csodákat piacra dobni. Az ötletek folyama gátak nélkül hömpölyög, ma már plüssállatokkal kirakott, box kesztyűnek, Colosseumnak, jéghegynek, autónak, vadállatoknak, kaktusznak, esetleg koporsónak (pff?!) álcázott vagy kólás dobozokkal kirakott kanapén is relaxálhatunk, ha kedveljük az extremitást és hajlandóak vagyunk értük (gondolom nem éppen keveset) fizetni. Mellesleg azt hiszem, egyet-kettőt otthon is összefabrikálhatunk magunknak. Mit gondoltok az efféle bútorokról?