2011. július 24., vasárnap

Gaga tényleg másol?

Olvasgatás közben megakadt a szemem a The Sun posztján. Bette Midler, egykori színészcsillag és Grace Jones, a 80-as évek egyik ikonja megvádolta a 25 éves Lady Gagát, hogy botrányhősnő bizony kopizza az hajdani sztárok stílusát, kiegészítőit, fellépőruháit, kellékeit.


Midler leginkább azon akadt ki, hogy Gaga pár napja egy kerekesszékben, sellő szettben lépett színpadra, mely egy 80-as évekbeli Midler-show része volt, amikor a színésznő szinte teljesen ugyanígy állt ki rajongói elé.


Ezt a liláskékes szettet Jones fénykorában viselte, Gaga pedig egy igen-igen hasonlóban pózolt az év elején. Véletlen egybeesés?


Az egyik legérdekesebb hasonlóság a fejfedőknél található. Bizonyára mindenki ismeri a rákalakú kompozíciót, mely Lady Gaga fején éktelenkedett. Nos, érdemes összevetni Jones szokatlan fejdíszével: színük más, de figyeljük meg a szemkörnyéki részt, valamint maga az ötlet is eléggé egybevágó. 


Ha már fejdíszek: fehér, szárnyas nővérkalap Jones-módra és "Gaga-módra":


S hogy tényleg körbejárjuk a fejdísz témakört:



S végül szellemstílus poncsóval kivitelezve, ki így, ki úgy - de majdnem ugyanúgy.


Sokszor, sokfélét olvashattunk már a Gaga-stílusról. Egyesek az egekbe magasztalják egyedisége, bátorsága, provokatív külleme miatt, mások leszólják, utálják, undorodnak tőle. Olyan cikkek is felreppentek, külföldön, s itthon is, hogy az énekesnő nem saját kreativitásának köszönheti ruháit,  kiegészítőit, rengeteg háttérmunkás oldja ezt meg helyette, s ő bábként funkcionál az egészben. Dívákat másolni nem sikk, kedves Gaga, máskor jobban oda kellene figyelni arra, hogy kitől, mikor, hogyan lopsz kiegészítőket (feltéve, ha tényleg ez történt, de a képeket végignézve, több, mint valószínű). 

Szerintetek?

2 megjegyzés:

  1. Eddig se tartottam sokra ezt a nőt, ezután se fogom (csak nem vagyok az a típus, h már csak azért is fikázzam, inkább rá se nézek...)
    Viszont ez tényleg így van, saját ötlete semmi nincs, de még a sztájlisztjait is normálisabban megválogathatná, ha ennyire nagy arc.
    Nekem az első ilyen "véletlen egybeesés" DeviantArton volt. Öt éve feltettek egy olyan ruhát, amit húsból készítettek. Vmilyen gálán Gagácska is megjelent csak húsban és kb négy és fél éves késéssel, ahogy a képet publikálták neten. Ezek a véletlenek :D

    VálaszTörlés
  2. Nem érdemes szarral dobálózni valóban, főleg, hogy semmit nem ér. Eladta magát, kajálják sokan amit tol, hát hajrá. Nem mondom, hogy csalódás volt/lesz, mert nem igazán érdekel a popipar, de van amire felkapom a fejem. Például (ha már popdívák) a Britney új stílusa egyenesen hervasztó, az új klipje nevetségesen amatőr, már amennyire jogom van nekem ilyesmire ezt mondani...A húsos ruha sztorija nekem is megvan, egyébként...Vicc.

    VálaszTörlés