2011. július 28., csütörtök

Vintage mellettünk

Kép hozzáadása


Vintage. De mégis, mi ez? Sokaknak talán nem mond semmit a kifejezés. Sokaknak mindent, de pontosan meghatározni, egészen biztosan nem lehet. Olyan stílus ez, melyhez, ha társítja az ember a 30-as és 50-es évek amerikai életvitelét, kicsit megbolondítja jazz zenével, máris jó úton halad, hogy kiismerje azt, ami napjainkba újra kezdi fénykorát élni. Nagyon egyszerűen akár a retró fordítást is adhatnánk, de a békebeli átírat sokkal inkább tükrözi azt, amit mostanság magában foglal.


A vintage-t felgyorsult világunkban kizárólag újra élni és értelmezni lehet, hiszen, ami elmúlt, azt csak a régi fényképeink és emlékeink őrzik. Néhány lelkes művész azonban nem elégedett meg a poros emlékekkel, sikerült elérniük, hogy Nyugaton és Amerikában mindinkább a figyelem középpontjába kerüljön az, amit sokan már elfelejtettek. Ehhez a legegyszerűbb megoldást választották, mindennapi tárgyakat vettek körbe a vintage-szellemmel.
A régit újként, újat régiként látva pedig sokan felismerték a lehetőséget. Ma már elkerülhetetlen, hogy az ember ne fusson bele egy-egy vintage galériába, olyannyira népszerűvé lett, hogy esküvőket, egész ruha kollekciókat, ékszereket, fotósorozatok, zenéket és filmeket értelmeznek újra a stíluson belül, ami úgy látszik még mindig tud meglepetést okozni. Az újabbnál újabb ötletek lepik el a világhálót a stílust kedvelők legnagyobb örömére.
Az illusztrációkért köszönet Consuelo Parrának.
Fotói a vintage témában elérhetőek itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése