2011. augusztus 27., szombat

Használd a kezed!

Nyár végére - noha az időjárás már megint ellent akar mondani ennek - bizony az ember sokszor szembesül azzal, ami két hónapja még izgalmat és mosolyt, türelmetlen várakozást okozott, mára unalmassá, megszokottá, mindenkinek elérhetővé vált. Ismerjük a felmelegített töltött káposztás felállást is, ugye? Néhány tipp, amitől mikró mentesen is mehet a káposzta melengetés...


Előre sajnálom azon Olvasókat, akik korbácsokat, köteleket, perverz dolgokat vártak innentől. Sajnos egy sokkal ártalmatlanabb témát burkoltam gonosz módon szexista jelleggel körbe. Nade, tedd a kezed a szívedre, ha gyümölcsös figurákról kezdtem volna el mesélni, lettél volna e ilyen lelkes? Csak az a szex... még ilyen melegben is!
Nyáron sokat vigyázok ismerősök, barátok gyerekeire (végül is, ha nagyon kötnénk az ebet a karóhoz, csak van itt valami, aminek köze van a szexualitáshoz... legalábbis a "gyümölcséhez" mindenképpen):
Mikor a dinnye még ízetlen, a barack még kőkemény, az eper zöld sokkal jobban esne bármelyiket megenni, mint, amikor már a könyökünkön jön ki, pedig a legfinomabb. Én is megkapom ezt szezonárisan...
- Enyi (azaz én), nyem ke dinye! Nyem ke epe! Nyem ke ama!
Szegény Enyi (azaz én) mit tehetne a hűtőben sorakozó gyümölcsökkel, amit a szülők gondosan megparancsoltak, kell a vitamin a gyerkőcöknek, egyétek meg!
Aztán rájöttem valamire, ami egészen jó ötletnek ígérkezett.... dinnye jégkrém!
Amennyire kedves, éppen annyira konok is tudok lenni, ha elhatározom magam. Márpedig a felelősség alól kibújni nem lehet, ha meg kell enni, akkor meg kell enni azt a vitamin bombát! Néhány tanács szülőknek, tesóknak, akiknél már a könnyek sem segítenek, hogy belekönyörögjék az ételt gyermekeik, testvéreik szájába.
Játékra fel!!! 

Mégis, melyik gyerek ne kapna kedvet ezekhez? Főleg, ha bevonjuk őket a készítésbe... bár tény, hogy attól a perctől kezdve hamar elszabadulhat a pokol (igen...tapasztalat).
Bátrabbak, akik egész éjjel fent vannak, akár a következőkkel is próbálkozhatnak. Gyerek felügyelete mellett nem ajánlom ilyen meló bevállalását, a figurákra körülbelül (barátok között) is csak maximum öt perce van az embernek. Viszont a dinós és dobos dinnye nem lehet rossz... 
Ne játssz az étellel!!! --- csak, ha tudod is, milyen szent célt szolgál!
Esetemben, a gyerekeket fél órácskára lekötöttük, Enyi (azaz én) nyert másodperceket a pihenésre, szülők nyugodtak, a gyümölcs elfogyott. Feladat teljesítve!


Forrás a képekhez: google.

1 megjegyzés:

  1. A kirakott gyümi a család kisgyermekes tagjainál szintén akár meg is rohadhatna :) Én összevágok mindent apróra, egy kis narancslével, meg mézzel meglocsolom, és máris szívesen eszik a kölykök :)

    VálaszTörlés