2011. augusztus 19., péntek

Sou Fujimoto és a meseapartmanok

A mai modern építészet számos olyan nem hétköznapi kreációval áll elő, melyeket talán csak álmainkban vagy egy mesében tudnánk elképzelni. Ilyen szürreális képet nyújtanak a japán építész, Sou Fujimoto egymásra tervezett apartmanjai, melyek emeletes házként funkcionálnak, de mindjárt látni fogjuk, hogy nem a hagyományos értelemben vett módon.

Az épületek némiképp bizarr, kicsit humoros, de mindenképpen egyedi vonulatot jelentenek az építészetben, s igen figyelemfelkeltő módon csempésznek játékosságot az egyhangúan szabályszerű utcaképbe. A kivitelezés egészen meghökkentő lehet, hiszen az apartmanok úgy néznek ki, mintha külön házikók lennének, egymásra épülve.


A ferdén illeszkedő épületek egyébként lépcsővel és létrákkal vannak belül összekötve, így lehetséges az átjárás az egységek között. Ez a fajta építészeti eljárás nem valószínű, hogy gyorsan elterjed a világban, hiszen nem lehet egyszerű a kivitelezése, s valljuk be, a formatervezési újszerűségén és meseszerűen bájos látványán kívül nem sok érv szól mellette, de kuriózumként mindenképpen elkönyvelhető.



Forrás: dornob.com
Nagyobb méretért katt a képre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése