2011. augusztus 10., szerda

"Multi-kulti" kapcsolat - Menő!

Mostanában egyre több „multi-kulti” kapcsolat született a környezetemben, ez is ihlette ezt az írást. Az egyik barátnőmnek koreai, a másiknak kínai barátja lett, de az ázsiai kooprodukciók mellett láttam már nem egy fekete-fehér illetve fekete-ázsiai kombót.


Annak ellenére azonban, hogy a „vegyes párok” száma egyre nő, az ilyen kapcsolatokat rossz szemmel nézők száma nem csökken. De vajon miért probléma a nem azonos bőrszín, etnikum? Ami igazán fontos, az a jól működő kapcsolat, férfi és nő között, nemde?

De vajon az egyre globalizálódó világunkban valóban érdemes-e etnikai különbségekkel foglalkozni? Az, hogy nem ragaszkodunk görcsösen ahhoz, hogy valami csak fekete, vagy csak fehér legyen, vajon tényleg rossz? Véleményem szerint, minden új változatban egy újabb,  lehetőség van.


Ez nagyon elvontan hangozhatott, de itt vannak példának a félvér gyerekek. Amellett, hogy szerintem a világ legszebb teremtményei, gondoljunk csak bele: fekete apától remek zenei képességeket, ázsiai anyától engedelmes természetet örökölhetnek. Vagy fehér anyától gyönyörű kék szemeket, ázsiai apától pedig gyönyörű mandula alakúakat. 



Ázsiai+Fehér gyönyörűségek

Black&White baba

Ázsiai és mexikói alkotás :)

Isten nem véletlenül alkotta meg így az embereket. Törekedett bizonyos szintű egységre, de nem zárta ki a keveredés lehetőségét. A legfontosabb, hogy az élet rögös útjain, legyen egy társunk, nem igaz? És persze a jövő nemzedékre is gondolni kell, ami nem teremtődik meg, ha csak nincs meg a szikra férfi és nő között. És ez színekkel vagy azok nélkül, mindenkire érvényes.








2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes téma! Mark J. Penn és E. Kinney Zalesne könyvében, a Microtrends - The Small Forces Behind Tomorrow's Big Changes címűben egy egész fejezet van ennek szentelve, statisztikai adatokkal tarkítva. Innen tudom pl., hogy az ázsiai nő-fehér férfi páros gyakoribb... :) Ha van rá időtök, mindenképp olvassátok el.

    VálaszTörlés
  2. Wáó, köszi az ajánlást!!! Mindenképp elolvasom! :)

    VálaszTörlés